Ayasofya Için Yargi Yolunu Açan Ismail Kandemir Vefat Etti

Bursa’da yasayan Sürekli Vakiflar Tarihî Eserlere ve Çevreye Hizmet Dernegi’nin kurucu baskani Ismail Kandemir, 79 yasinda vefat etti. Ömrünü Ayasofya davasina adayan Ismail Kandemir, son yolculuguna dualarla ugurlandi.

Ayasofya Için Yargi Yolunu Açan Ismail Kandemir Vefat Etti
Ayasofya’nin müzeye dönüstürülmesine dair 24 Kasim 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararinin iptali talebiyle Danistay 10. Dairesinde dava açan ve davayi kazanan Sürekli Vakiflar Tarihî Eserlere ve Çevreye Hizmet Dernegi’nin kurucu baskani Ismail Kandemir, Ayasofya’nin 86 yil aradan sonra kilinan cuma namaziyla ibadete açilmasinda büyük rol oynamisti. 1945 yilinda dünyaya gelen ve 33 yil matematik ögretmeni olarak görev yapan Kandemir, Çevreye Hizmet Dernegi’nin kurucusu olup, 5 caminin açilmasina öncülük etmisti.

Bursa’da 79 yasinda hayatini kaybeden Kandemir, Emir Sultan Camii’nde ikindi namazini müteakip kilinan cenaze namazinin ardindan Emir Sultan Mezarligi’nda defnedildi. Kandemir’in cenazesine ailesi, yakinlari, sevenleri, siyasi ve is dünyasindan çok sayida isim katildi.

Kaynak: İHA