Vatandaslari 10 Milyon Lira Dolandiran Sahislar Yakalandi

Türkiye’nin farkli illerinde “kolay para kazanma, yatirim” adi altinda çok sayida vatandasi 10 milyon lira dolandiran sahislar, düzenlenen operasyonla gözaltina alindi. Sahislardan 2’si tutuklanirken 1’i de adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

Vatandaslari 10 Milyon Lira Dolandiran Sahislar Yakalandi
Tunceli Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Tunceli Il Emniyet Müdürlügü Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügünce sosyal medya üzerinden “Kolay para kazanma, yatirim” adi altinda paylasimlar yaparak nitelikli dolandiricilik suçu isleyen sahislara yönelik operasyon düzenlendi.

Farkli illerde çok sayida kisiyi yaklasik 10 milyon lira dolandiran ve çok sayida dolandiricilik suçundan firari olarak aranan ve İçel ilinde olduklari tespit edilen M.S, A.E ve S.E isimli süpheliler, düzenlenen operasyonla gözaltina alindi. Emniyet Müdürlügündeki islemlerini ardindan adliyeye sevk edilen süphelilerden M.S ve S.E. tutuklanirken A.E. adli kontrol sarti ( yurt disi çikis yasagi- haftalik imza) ile serbest birakildi. Süphelilerin ikamet ve is yerinde yapilan aramalarda 4 cep telefonu, 3 sim kart, 4 pos cihazi ve 8 banka/kredi karti ele geçirildi.

Tunceli Emniyet Müdürlügünden operasyona iliskin yapilan açiklamada, internet ortaminda islenen suçlarin önlenmesine, suçlularin tespitine ve yakalanmasina yönelik yapilan çalismalarin kararlilikla sürdürülecegi ifade edildi.
Kaynak: İHA