EIT 2025 Erzurum Turizm Baskenti Için Bir Adim Daha

Ekonomik Isbirligi Teskilati (EIT) 2025 Erzurum Turizm Baskenti Koordinasyon Merkezi Ofisi açilisi törenle yapildi.

EIT 2025 Erzurum Turizm Baskenti Için Bir Adim Daha
Özbekistan’in ev sahipliginde gerçeklestirilen Ekonomik Isbirligi Teskilati (EIT) 4. Turizm Bakanlari Toplantisi’nda Erzurum’un ‘EIT 2025 Yili Turizm Baskenti’ seçilmesinin ardindan baslatilan çalismalar ve hazirliklar hizla devam ediyor.

Ekonomik Isbirligi Teskilati (EIT) 2025 Erzurum Turizm Baskenti Koordinatörü olarak Muharrem Çiglik’in atanmasindan sonra Koordinasyon Merkezi Ofisi’nin de açilisi da yapildi. Kale önündeki bir Erzurumevi’nin düzenlenmesiyle olusturulan (EIT) 2025 Koordinasyon Merkezi’nin açilisi için bir tören yapildi. Açilis programina Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altinok, Mehmet Emin Öz ve Abdurrahim Firat, Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, Il Jandarma Alay Komutani Tuggeneral Metin Düz, Il Emniyet Müdürü Kadir Yirtar, ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, AK Parti Il Baskani Ibrahim Küçükoglu, ETSO Baskani Saim Özakalin, ilçe belediye baskanlari, kamu kurum ve kurulus yöneticileri, vatandaslar ve davetliler katildi.

Açilis öncesi EBB Mehter Takimi gösteri yapti, Raci Alkir Sanatlar Lisesi ögrencileri ve Halk Müzigi Sanatçisi Mehmet Çalmasur türkü söyledi.



Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altinok ve Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, yaptiklari konusmalarda EIT 2025 Erzurum Turizm Baskenti noktasinda tüm imkanlarin seferber edilerek birlik ve beraberlik içinde hem iyi bir hazirlik süreci hem de devaminda Erzurum’a fayda saglayacak faaliyetlerin yapilacagini dile getirdi.

EIT 2025 Erzurum Turizm Baskenti Koordinatörü Muharrem Çiglik, Koordinasyon Merkezi Ofisi’nin açilisinda turizm sektörünün dünya genelinde sagladigi istihdam ve ulastigi hacim ile dünyadaki en aktif sektörlerden biri oldugunu anlatti. 2025 Erzurum Turizm baskenti süreci sehrin turizmi çesitlendirme hedefi dogrultusunda gerçeklestirilen altyapi, çevre, tanitim ve yatirim faaliyetlerine önemli ölçüde katki saglayacagini dile getiren Çiglik, "Erzurum, cografi konumu itibariyle dogal güzellikleri, yüzyillar boyunca birçok medeniyete ev sahipligi yapmasina bagli olarak tarihi ve kültürel zenginlikleri, zengin bitki örtüsü, gastronomisi, insanimizin sicakkanliligi ve misafirperverligi gibi birçok artisiyla ulusal ve uluslararasi turizminde rekabet üstünlügü saglayacak potansiyele ve avantajlara sahiptir" dedi.

Kaynak: İHA