13 Gündür Araniyordu, Cansiz Bedeni Bulundu

Izmir’in Karaburun ilçesi açiklarinda 25 Nisan günü lastik bottan düsen ve 13 gündür kayip olarak aranan çocugun cansiz bedenine ulasildi. Talihsiz çocugun cansiz bedeni, Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.

13 Gündür Araniyordu, Cansiz Bedeni Bulundu
Sahil Güvenlik Komutanligina bagli ekipler, 25 Nisan saat 05.00’te, Karaburun ilçesi açiklarinda içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunan lastik botun yardim talebinde bulundugu bilgisinin alinmasi üzerine harekete geçti. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik unsurlari tarafindan lastik bot içerisindeki 15 düzensiz göçmen kurtarildi. Kurtarilan düzensiz göçmenlerden alinan ilk bilgiler dogrultusunda 4 düzensiz göçmenin denize düstügü bilgisinin alinirken, bunun üzerine olay mahalline 1 Sahil Güvenlik Helikopteri (TCSG-512) ve 2 Sahil Güvenlik Botu (TCSG-4, KB-38) daha sevk edilerek arama kurtarma faaliyetleri baslatildi. Çalismalar sonucu 2 düzensiz göçmen ve 1 çocuk daha deniz yüzeyinde tespit edilerek kurtarildi.

Kayip çocugun cansiz bedeni 13 gün sonra bulundu

Yürütülen çalismalar bölgede titizlikle sürdürülürken, kayip olan 1 çocugun da cansiz bedeni, 8 Mayis tarihinde ekipler tarafindan bulundu. 13 gün sonra bulunan talihsiz çocugun cansiz bedeni, yapilan incelemenin ardindan Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.
Kaynak: İHA