Hepsiburada, Ramazan Ayi Alisveris Trendlerini Açikladi

E-ticaret platformu Hepsiburada, Ramazan ayinda gerçeklesen alisverisler dogrultusunda Türkiye’nin Ramazan ayi alisveris trendlerini açikladi.

Hepsiburada, Ramazan Ayi Alisveris Trendlerini Açikladi


Ramazan ayi, tüketici aliskanliklarinda belirgin degisikliklere sahne oluyor. Hepsiburada’nin yayinladigi verilere göre, temel tüketim ve gida ürünlerine olan talep bu dönemde zirveye ulasti. Iftar sonrasi saatler, özellikle 20.00-22.00 arasi, alisverisin en yogun oldugu zaman dilimi olarak kayitlara geçti. Sahur vakitlerinde ise site trafigi Ramazan öncesine göre üç kat artis gösterdi.

Tüketimde öne çikan ürünler

E-ticaret platformunun verilerine göre; Ramazan ayinin vazgeçilmezleri hurma, kahve, yag ve helva tüketiminde büyük artislar yasanirken, iftarin olmazsa olmazlarindan hurmada satislar yüzde 220, iftar sonrasi agzini tatlandirmak isteyenlerin tercihi lokumda ise satislar yüzde 273 artis gösterdi. Bal ve Ramazan paketlerinde sirasiyla yüzde 85 ve yüzde 387’lik artislar dikkat çekerken, reçellerde yüzde 155, glutensiz ürünlerde ise yüzde 42’lik bir artis yasandi.

Ramazan ayinda ayrica temel tüketim kategorisinde islak temizleme mendilleri, kagit ürünleri ve bulasik deterjanlari da yükselis trendi gösterdi.

Ev aletleri ve züccaciye satislarinda artis

Küçük ev aletleri ve züccaciye kategorilerinde de Ramazan’in etkisi gözlenirken, sarjli süpürgelerde yüzde 120, kahve makinelerinde yüzde 201, süpürgelerde yüzde 168 ve blender satislarinda yüzde 176 artis yasandi. Sofra ve mutfak gereçlerinde ise düdüklü tencereler ve yemek takimlarinda önemli satis artislari dikkat çekti.

Giyim ve kozmetikte bahar etkisi

Giyim kategorisinde pijama satislari basi çekerken, pantolon, gömlek, elbise ve mont gibi ürünlerde de artis yasandi. Bahar mevsimi ile birlikte havalarin isinmasi ve yaz mevsiminin de yaklasmasi ile birlikte sort ve etek satislarinda gözle görülür bir yükselis tespit edilirken, kozmetikte ise yüz bakim ürünleri, parfümler ve vücut bakim ürünleri en çok tercih edilenler arasinda.
Kaynak: İHA