IBB'nin Açtigi Su Dolu Çukurda Hayatini Kaybeden Edanur'un Annesi, Vatandasliga Kabul Edildi

Küçükçekmece’de piknikte IBB’nin açtigi su dolu çukura düserek hayatini kaybeden 5 yasindaki Edanur Gezer’in annesi Nurcan Gezer’in Türk vatandasligi basvurusu onaylandi. Kimligini almak için sabirsizlanan anne Nurcan Gezer, "Çocuklar okula gitmek istiyordu, götüremiyordum. Hasta oluyorlardi hastaneye götüremiyordum. Artik götürebilecegim" dedi.

Menekse sahilinde teyzeleri ile gittigi piknikte IBB’nin açtigi su dolu çukura düserek hayatini kaybeden 5 yasindaki Edanur Gezer’in ölümü, ailesinin dramini da gözler önüne serdi. Türkiye’de dogup büyüyen anne Nurcan Gezer ve kardeslerinin kimliginin bulunmadigi, yillarca Esenyurt’ta bir barakada yasadiklari ortaya çikti.

Içisleri Bakanligi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanligi, medyada yer alan haberlerin ardindan Nurcan Gezer’in durumu ile ilgili inceleme baslatti. Ailenin merakla bekledigi haber, Edanur’un ölümünün adindan geldi. Nurcan Gezer’in Türk vatandasligi basvurusu, kabul edildi.

Karari memnuniyetle karsilayan Nurcan Gezer, "Babam Türk vatandasi, annem yabanciydi. Annemin üzerine kayitliyim ben. Bu nedenle kimligim yok. Kardeslerimin de kimlikleri yok. Onlar da kimlik istiyorlar. Simdi benim kimligimin çikarilacagini söylediler. Yillardir çocuklarim okula gidemiyordu. Okul görüyorlar ve gitmek istiyorlardi. Hastalaninca çocuklari hastaneye götüremiyordum. Kimlik çikarilmasi için basvurulmustu ancak hep ret yemistik" ifadelerini kullandi.

Esinin yaninda olmasini istedigini söyleyen Gezer, "Ben acimi esimle paylasmak istiyorum. Ben esimi yanimda istiyorum. Onun da yüregi yaniyor evladi ölmüs. Kimligim olmadigi için ne görüse gidebiliyordum ne de çocuklari götürebiliyordum. Çocuklarla Esenyurt’ta çadirda kaliyorduk. Kisin bir soba kuruyordum ve bu sekilde yasiyorduk. Çocuklar sürekli hasta oluyordu" seklinde konustu.

Kaynak: İHA