11 Ilde Gerçeklestirilen 'Bozdogan 33' Operasyonlarinda 58 Süpheli Yakalandi

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 11 ilde gerçeklestirilen "Bozdogan-33" Operasyonlarinda 58 süphelinin yakalandigini bildirdi.

Bakan Yerlikaya, X hesabindan yaptigi paylasimda, sosyal medya üzerinden bölücü terör örgütünün propagandasini yapan, terör örgütü içerisinde faaliyette bulunduguna dair bilgiler olan ve 1 Mayis Emek ve Dayanisma Günü’nü provoke etmeye yönelik hazirlik içerisinde bulunan sahislara yönelik 11 ilde düzenlenen "Bozdogan-33" Operasyonlarinda 58 süphelinin yakalandigini açikladi.

Yerlikaya, paylasiminda ayrica Antalya ve Izmir’de düzenlenen operasyonlarda; sosyal medya hesaplari üzerinden sol terör örgütlerinin propagandasini yaptigi tespit edilen 4 süphelinin de yakalandigini aktardi.

Yerlikaya, operasyonlar sonucu; 5 adet ruhsatsiz tabanca, 3 adet av tüfegi AK-47 tüfegi ve çok sayida dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldugunu belirtti.

Teröristlerin hiçbirine göz açtirmayacaklarini ifade eden Yerlikaya, "Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberligi için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlilikla devam edecegiz" ifadesini kullandi.
Kaynak: İHA