Izmir'deki Bagaj Cinayetinin Zanlisi Tutuklandi

Izmir’in Bornova ilçesinde emanet ettigi parasini geri alamadigi için kuyumcuyu öldüren ve cesedini otomobilin bagajinda gezdiren cinayet zanlisi, 13 günlük kaçisinin ardindan kadin kimligi ile yakalandi. Emniyetteki islemleri tamamlanan zanli, çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Izmir'deki Bagaj Cinayetinin Zanlisi Tutuklandi


Olay, 19 Mart günü Bornova ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre isletmesi için, kuyumculuk yapan Bekir Bozar’a (68) bir miktar para verdigi ve geri alamadigi iddia edilen F.B. (24) ile arkadasi E.Ö. (24), Burak Reis Caddesi’nde Bozar’i arabaya aldi. Çikan tartismanin ardindan F.B., 68 yasindaki kuyumcuyu tabancayla ensesine 3 el ates ederek öldürdü. Bekir Bozar’in cansiz bedenini otomobilin bagajina yükleyen süpheliler, otomobili de özel bir hastanenin otoparkina birakarak kaçti. Otomobili kullandigi öne sürülen E.Ö.’nün olaydan bir gün sonra emniyete giderek durumu anlattigi ve teslim oldugu ögrenildi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yaptigi incelemede Bekir Bozar’in cansiz bedeni otomobilin bagaji içerisinde bulundu. Bozar’in cenazesi yapilan incelemenin ardindan Izmir Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi.

Gözaltina alinan ve olay esnasinda otomobili sürdügü ögrenilen E.Ö.’nün emniyetteki ifadesinde, F.B.’nin istegi üzerine cesedi otomobilin bagajina koyduklarini ve sonra Manisa’nin Turgutlu ilçesine gittiklerini, gece boyunca da otomobilin bagajindaki cesetle birlikte burada turladiktan sonra Izmir’e geri dönüp, Bornova’daki özel bir hastanenin otoparkina araci park ettiklerini söyledigi ögrenildi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen E.Ö. tutuklanmisti.

Hirsizlik ani kameraya yansimisti

Cinayet süphelisi F.B.’nin olaydan sonra kuyumcunun dükkanina girdigi anlar, yakinlardaki bir is yerinin güvenlik kamerasina yansimisti. Görüntülerde; F.B.’nin elindeki siyah renkli çantayla dükkana gelip, elektronik kepengi ve kapiyi yanindaki anahtarla açtiktan sonra içeriye girdigi ve bir süre sonra ise çaldigi altinlarla birlikte disari çikip kepengi kapatarak bölgeden uzaklastigi görülüyor.

Kadin kimligi ile yakalandi

Olaydan 13 gün sonra, bir taksi ile Çamdibi Kamil Tunca Caddesi’ne gelen cinayet zanlisi F.B., uygulama yapan bekçi ekipleri tarafindan yakalandi. Üzerinden bir kadina ait kimlik çikan F.B.’nin, "Ben kadinim ve sonradan erkek oldum" dedigi ögrenildi. Yapilan inceleme sonrasinda olayin zanlisi oldugu belirlenen F.B., gözaltina alinarak emniyete götürüldü.

Il il aranan katil, olayin oldugu mahallede yakalandi

Bornova Suç Önleme ve Sorusturma Büro Amirligi’nin Izmir, Manisa ve Aydin olmak üzere 3 ilde karis karis gezerek aradigi cinayet zanlisinin, olayin gerçeklestigi mahallede yakalanmis olmasi dikkatlerden kaçmadi. F.B., parçalayarak attigi suç aletinin bulunmasi için polislerce kesfe götürüldü. Olay Yeri Inceleme Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan otoyolda silahin bulunmasi için çalisma yapilirken, atilan silaha ait parça bulunamadi.

Tutuklandi

Öte yandan, emniyetteki islemleri tamamlanan zanli F.B., çikarildigi mahkemece tutuklandi.
Kaynak: İHA