Edremit'te Jeotermal Kaynakli OSB Altyapi Yapim Isinde Imzalar Atildi

Balikesir’in Edremit ilçesinde kurulus çalismalari yaklasik 5 yildir devam eden Jeotermal Kaynakli Edremit Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgesi altyapi yapim isi protokolü imza töreni kaymakamlik makaminda düzenlendi.

Edremit'te Jeotermal Kaynakli OSB Altyapi Yapim Isinde Imzalar Atildi
Edremit’te katma degerli tarimsal üretime büyük ivme kazandirarak yerel ekonomiye büyük katki saglayacak Edremit TDIOSB’de seralarin altyapi yapim isi basliyor.

Kurulus çalismalari 5 yildir devam eden ve bugüne kadar önemli kirilma noktalari yasayan projenin tamamlanabilmesi için yogun emek ve çaba sarf edildigini belirten Edremit Kaymakami ve Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Odabas son 6 aylik sürede ihtisas alaninin genisletilmesiyle OSB parsellerinde doluluk oraninin %100’e ulastigini ve Edremit TDIOSB’nin jeotermal seracilikta önemli bir yatirim merkezi haline geldigini ifade etti.

Altyapi projelendirme çalismalari tamamlanarak altyapi yapim isi ihalesi sonucunda ihaleyi alan Teori Mekanik Mühendislik Enerji Üretim Otomasyon Ins. Altyapi San. Tic. Ltd. Sti ile altyapi yapim sözlesmesi protokol imza töreninde konusan Edremit Kaymakami Ahmet Odabas; “OSB’mizin faaliyete geçebilmesi için büyük önem tasiyan, altyapi projesinin ihalesi 07/03/2024 tarihinde yapmistik. Bugün ihaleyi kazanan firma ile sözlesme imzalayarak yapim sürecini baslattik. Altyapi ihalesi kapsaminda; OSB alani içerisindeki yollar, içmesuyu, atiksu, yagmursuyu, elektrik, telekom altyapi sebekesine ait insaat islerinin yapimi gerçeklestirilecek.

Hayata geçtiginde olusturdugu katma deger ile ilçemizin ekonomisine ciddi kazanimlar saglayacak, bölgemizde jeotermal kaynakli teknolojik modern seralarinin faaliyet gösterecegi Edremit TDIOSB’de dogrudan bin 500 kisinin istihdam edilmesi ve çesitli yan sektörlerin de ilçeye kazandirilmasi planlaniyor. Ilçemizin ekonomisine çok ciddi bir kazanim saglayacak olan bu önemli projenin hayirli olmasini diliyor, bu projeyi gerçeklestirmemizi mümkün kilan basta mütesebbis heyet kurumlarimiza, Tarim ve Orman Bakanligimiza, Edremit Tarima Dayali Ihtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi yönetim ekibine tesekkür ediyorum” dedi.

Edremit Kaymakamlik Makaminda düzenlenen Protokol Imza Töreni’ne Edremit Kaymakami TDIOSB Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Odabas, Edremit Ticaret Odasi Baskani Ahmet Çetin, Edremit Ziraat Odasi Baskani Ali Yilmaz Diker, yüklenici firma Teori Mekanik Mühendislik Enerji Üretim Otomasyon Ins. Altyapi San. Tic. Ltd. Sti temsilcisi Fahrettin Oktay, Yüksel Oktay ve teknik Koordinatör Türker Cantilav katildi.

Kaynak: İHA