Baskan Sengel Açiklamasi 'Dogru Yerdesiniz'

Dünyanin en büyük sivil toplum aglarindan biri olan JCI (Junior Chamber International ) tarafindan düzenlenen ‘Liderlik Zirvesi’ Selçuk’ta basladi. 26-27-28 Nisan tarihleri arasinda gerçeklesen zirvenin açilis oturumuna katilan Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, “Ilham veren kentte, sizlerin ilham aldiklari birçok islerle birlikte liderlik anlaminda çok dogru bir yerdesiniz” dedi.

Baskan Sengel Açiklamasi 'Dogru Yerdesiniz'
Zirvenin açilis konusmalarini JCI Izmir Baskani Hakan Aktay, JCI Türkiye Baskani Sahin Ipek, JCI Baskan Yardimcisi Fatih Sengül tarafindan yapildi. Zirvesinin açilis oturumunda konusan Baskan Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, “Bir belediye baskani olarak nasil bir yerde oldugunu anlatmak isterim. Neden ilham veren kent diyoruz? Çünkü Selçuk, 8 bin 600 yillik tarihi olan bir kent. Kybele’den Amazonlara, Artemis’ten Meryem Ana’ya. 21’inci yüzyilda da ilk defa bir kadinin belediye baskani oldugu bir kadin kenttir. Felsefenin konusuldugu, ’Her sey akar’ diyen ilk filozofumuz Heraklitos’un, ilk sairimiz Kallinos’un memleketindesiniz. Umarim burada bulundugunuz süre boyunca bu kent size ilham olur” dedi.



“Türkiye’den çok lider çikar”

Belediyecilik anlayisini yansitan mottolarindan birinin de “Geçmisi Hisset, Gelecegi Kesfet” oldugunun altini çizen Baskan Sengel, “Bizim bir diger mottomuz ve belediyecilik anlayisimiz da geçmisi hiç unutmadan gelecege köprü atarak, daha ileriye nasil gideriz diyerek yol almaktir. Bizler, Köy Enstitüleri’nden ilham alarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti için neler yapmak istiyorsa fikirlerini kendimize örnek alarak ilerleriz. Türkiye’den çok lider çikar önemli olan o vicdani koruyabilmektir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA