Irak Hükümeti Cumhurbaskani Erdogan'in Bagdat Ziyaretini 'Tarihi' Olarak Nitelendirdi

Irak Hükümet Sözcüsü Basim el-Avadi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yarin Irak’a yapacagi ziyareti “tarihi” olarak nitelendirerek, söz konusu ziyarette iki ülke arasinda yaklasik 25 mutabakat zapti imzalanacagini kaydetti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in yarin Irak’a yagacagi resmi ziyaret öncesi Irak Hükümet Sözcüsü Basim el-Avadi açiklamalarda bulundu. El-Avadi, Cumhurbaskani Erdogan’in baskent Bagdat’a yapacagi ziyareti “tarihi” olarak nitelendirerek, ziyarette Irak-Türkiye iliskilerine önemli bir rota çizecek yaklasik 25 mutabakat zapti ile 2 anlasmanin da imzalanacagini söyledi.



Ziyaretin daha önce esi benzeri olmadigini ileri süren el-Avadi, “Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Bagdat ziyareti, Irak-Türkiye iliskilerini büyük ölçüde ilerletecek. Bu dediklerimiz ziyareti büyütmeyi amaçlamiyor, bu bir gerçektir ve yarin herkes görecektir. Bu anlasmalar ve mutabakat zabitlari iki ülke arasindaki iliskilerin kalkinmasina önemli katki saglayacak. Ziyarette özellikle su, güvenlik, ekonomi ve Kalkinma Yolu Projesi konularinda büyük sürpriz olacak” dedi.

Erdogan’in 13 yil aradan sonra Bagdat’a yapacagi ziyaretin büyük bir önem tasidiginin altini çizen el-Avadi, “Bu ziyaret için son yillarda iki ülke arasindaki ortak komisyonlar, ekonomik, güvenlik ve Kalkinma Yolu Projesi çalismalarini yürütmüstü” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, en son 2011 yilinda Irak’i ziyaret etmisti.
Kaynak: İHA