'Pat Pat Patara' Sezonun Son Iki Oyunuyla Is Sanat'ta

Is Sanat’in yogun ilgi gören müzikli çocuk oyunu “Pat Pat Patara” 27 ve 28 Nisan’daki son iki oyunuyla bu sezona veda ediyor.

'Pat Pat Patara' Sezonun Son Iki Oyunuyla Is Sanat'ta


Is Sanat’in 24’üncü sezonunda çocuklar için çok özel bir yapim yer aliyor: ‘Pat Pat Patara’ daha önce Is Kuleleri sahnesinde ‘Robot Pinokyo’ için bir araya gelen yazar Yekta Kopan ve yönetmen Lerzan Pamir, bu yeni oyunda Likya uygarliginin en önemli sehirlerinden Patara Antik Kenti’ni fon olarak kullaniyor.

Yekta Kopan’in Patara’yi ziyaretinin ardindan ortaya çikan fikir, Lerzan Pamir’in hayal gücü ve rejisi ile sahnede büyüleyici bir hikâyeye dönüsüyor. Kazi çalismalari hem Anadolu’nun geçmisine isik tutan hem de dünya kültür mirasina katki saglayan Patara Antik Kenti’ni çocuklarla en dogru sekilde bulusturmak için çalisan ekip, hazirlik sürecinde kazi baskani Prof. Dr. Havva Iskan Isik’tan da destek aldi. Kopan, “Is Bankasi’nin Patara Antik Kenti kazisina yillardir verdigi destek, Is Sanat sahnesinin bize verdigi destek ve bu ekibin daha önce de Is Sanat için üretimlerde bulunmasi bir araya gelince ortaya ‘Pat Pat Patara’ çikti” dedi.



Yönetmen Lerzan Pamir de gelecegin tiyatro seyircilerini yetistirmenin önemine vurgu yaparken ‘Is Sanat’in oyunlarinda çocuklar ve aileleri, hikâyesi, isigi veya dekoruyla bir tiyatronun tüm unsurlarina ne kadar özenildigini görüyorlar. Oyunumuzda sadece çocuklar için degil, aileler için de eglenceli bir dille serpistirilen mesajlar var” dedi.



Sürprizlerle dolu bu macerada Efe, Defne ve sinif arkadaslari, Arkeolog Asli önderliginde, gizemli bir bilmecenin cevabini ariyor: “Geçmisin bilgilerini, bulup çikarir. Eski degerleri, günümüze tasir.”

Genç izleyicilerin tarihe duyduklari meraki eglenceyle harmanlarken bir yandan da onlari ülkemizin zengin kültürel mirasiyla tanistiran ‘Pat Pat Patara’da oyuncular sahneyi canli bir orkestra ile paylasiyor. Son iki oyunu 27 Nisan Cumartesi ve 28 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Is Kuleleri Salonu’nda sahnelenecek ‘Pat Pat Patara’ 4 yas ve üzeri izleyiciler için öneriliyor.
Kaynak: İHA