Bakan Simsek'ten Ev Sahiplerine Uyari Açiklamasi '5 Nisan Tarihine Kadar Beyanname Vermeleri Gerek'

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalismalarinin sürdügünü belirterek, “Kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptirima maruz kalmamalari için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektigini hatirlatiyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakani Mehmet Simsek, kira geliri elde eden ve beyanname vermeyen ev sahipleri adina sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulundu. Simsek, ev sahiplerinin herhangi bir yaptirima maruz kalmamalari için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektigini hatirlatti.

Bakan Simsek su ifadelere yer verdi:

“Gelir Idaresi Baskanligimiz, idari kayitlari ve teknolojik imkanlari en üst düzeyde kullanarak kira geliri elde edip beyanname vermeyen mükellefleri tespit etmeye yönelik çalismalarini titizlikle sürdürüyor. Denetim planina aldigimiz 1,2 milyon gayrimenkulden bugüne kadar yaklasik 420 bininde yerinde tespitte bulunduk. Saha denetimlerimize ve mükelleflerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. 2023 yili istisna tutari olan 21 bin TL üzerinde kira gelirine sahip mükelleflerimize herhangi bir yaptirima maruz kalmamalari için 5 Nisan tarihine kadar beyanname vermeleri gerektigini hatirlatiyoruz.”
Kaynak: İHA