12 Yasindaki Ressamdan Sehit Babasi Anisina Resim Sergisi

2012’de Mus’ta görevi basindayken geçirdigi trafik kazasinda sehit olan polis memuru Hüseyin Gül’ün 12 yasindaki oglu Talha Gül, çizdigi yagli boya resimlerini babasi anisina düzenledigi sergide sanatseverlerle bulusurdu.

12 Yasindaki Ressamdan Sehit Babasi Anisina Resim Sergisi
Mus’ta 2012 yilinda görev sirasinda geçirdigi trafik kazasi sonucu sehit olan polis Hüseyin Gül’ün oglu Talha Gül, 50 tane yagli boya resminin yer aldigi sergisinin açilisini, Cumhurbaskanligi Senfoni Orkestrasi (CSO) Ada Ankara Fuaye alaninda gerçeklestirdi. Babasi ve tüm polislerin anisina düzenledigi sergisinde doga ve manzara temali resimlerine yer veren Gül’ün eserleri yogun ilgi gördü. Bir buçuk senede çizdigi resimlerini sanatseverlerin begenisine sunan Gül’ün sergisinde ailesi, yakinlari, emniyet personelleri ve çok sayida vatandas yer aldi. 12 yasinda ilk sergi tecrübesini yasayan Gül’ün eserleri bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

“Resimlerimi babam için çizdim”

Mutlu ve heyecanli oldugunu dile getiren Talha Gül, “Resimleri bir buçuk sene içerisinde çizdim. Genellikle doga resimleri yapiyorum. En sevdigim resimler çiçek resimleri oluyor. Su ana kadar 50 tane resim çizdim. Babamin ve bütün polisler adina sergi açmak istemistim. Bu sergiyi de onlar için açtim. Fikrimi ilk annemle paylastim. Sonra da sergimizi açtik. Bu benim ilk sergim. Heyecanliyim, çok mutluyum. Insallah güzel geçecek. Sergimde doga ve çiçek resimleri var. Bir resmi ortalama 4 saatte çiziyorum ama bazen süre uzayabiliyor. Daha küçük yaslardayken de resim çizerdim, ardindan da daha çok çizmeye heves ettim. Çok eglenceli ve güzel gelmeye baslamisti. Sonra da çizmeye devam ettim. Yeni sergiler açmayi da düsünüyorum” dedi.

Resimlerini sehit babasina armagan ettigini söyleyen Gül, “Babam çok iyi birisiymis. Dinine bagliymis. O da resim çiziyormus. Bu resimlerin hepsini onun için çizdim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA