Istanbul'da Taksiciler Öldürülen Meslektaslari Için Toplandi

Istanbul’da yüzlerce taksici Sariyer’de gasp edilip öldürülen meslektaslari Yasar Yanikyürek için bir araya geldi. Istanbul’un çesitli noktalarinda bir araya gelen taksicilerin katilimiyla, yol kenarinda ölüme terk edilen Yasar Yanikyürek’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarligi gasilhanesine getirildi.

Istanbul'da Taksiciler Öldürülen Meslektaslari Için Toplandi
Istanbul’da taksisine aldigi yabanci uyruklu iki sahis tarafindan öldürülüp Sariyer’de yol kenarina atilan Yasar Yanikyürek için yüzlerce meslektasi bir araya geldi. Istanbul’un farkli noktalarinda toplanan taksiciler bir araya gelerek Yasar Yanikyürek’in cenazesinin Zincirlikuyu Mezarligi’na getirilmesine eslik etti. Farkli noktalarda toplanan taksiciler Beyoglu’nda bir araya gelerek konvoy halinde Zincirlikuyu Mezarligi’na hareket etti. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri aldi.

Zincirlikuyu Mezarligi önünde toplanan taksiciler burada basin açiklamasi yapti.

Konuyla ilgili konusan Istanbul Taksi Soförleri Dernegi Baskani Deniz Dündar, “Bugün 14.30 sularinda Anadolu Yakasi’ndan aldigi yolcu ile Avrupa Yakasi Sariyer Tarabya, bizim Madenler dedigimiz bölgede yabanci yolcusu tarafindan katledilen Yasar Yanikyürek abi için bütün meslektaslari olarak, arkadaslari olarak buradayiz. Cenazemizi yalniz birakmadik. Bu bizim ilk cenazemiz degil, görünene göre son cenazemiz de olmayacak. Iki üç ay önce Izmir’de Oguz Erge kardesimiz, yaklasik 9-10 ay önce Yildiztabya, Gaziosmanpasa’da Samet Kubiloglu kardesimiz, ondan 1 sene öncesine kadar Aydin Altun abimiz, bu ne ilk ne de son. Biz bir an önce yetkililerden taksicilerin can ve mal güvenligi için ivedi bir sekilde çalisma yapmalarini arzu ediyoruz. Bugün Yasar abi için buradayiz, cenazemizi gasilhaneye teslim ettik. Yarin Feriköy Mezarliginda ögle namazina müteakip defnedip son görevimizi yerine getirecegiz ama bunun son olup olmadigini bilmiyoruz. Ne yazik ki evden helalleserek çikiyoruz. Bir an önce yetkililerden, kabinli araç ya da baska bir çözüm bekliyoruz. Buna yetkililer, Istanbul’da taksiyi yönlendiren UKOME kurulu karar verecek. Bizler dernekler olarak, daha önce büyüksehir belediyesine bunun müracaatini yaptik. Bu ilk degil son degil. Biz helalleserek çalismak istemiyoruz. Bizler huzur, güven içinde çalismak istiyoruz. Bizler STK’lar olarak sizler için her seyi yapiyoruz. Bu isin hizlanmasi için sizlerin de bir an önce müracaatta bulunmaniz gerekmektedir. Lütfen bizim sesimizi artik duyun. Lütfen bizi ciddiye alin" ifadelerini kullandi.

"Azrailimizi yanimizda tasiyoruz"

Ölümlerin artik son bulmasi için yetkililerin önlem almasini isteyen ve evden helalleserek çikiyoruz diye belirten Deniz Dündar, "Bugün bu, yarin bir baskasi, kimi tasidigimizi bilmiyoruz. Azrailini yaninda tasiyan bir meslek grubu haline geldik. Bütün yetkililere, özellikle taksici dostu cumhurbaskanimiza sesleniyorum; Sayin Cumhurbaskanim lütfen bu çigligimizi, bu haykirisimizi duyun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA