Istanbul'da Taksiciler Öldürülen Meslektaslari Için Eylem Yaptilar

Istanbul’da bir grup taksici bir araya gelerek, öldürülen taksici Yasar Yanikyürek için ve son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü siddet ve cinayetleri, kötü sartlari protesto etmek için eylem yapti.

Istanbul'da Taksiciler Öldürülen Meslektaslari Için Eylem Yaptilar
Istanbul Sariyer’de 34 TFY 89 plakali taksinin soförü Yasar Yanikyürek, otomobilinde önce gasp edildikten sonra biçaklanarak yol kenarina atilmisti. Bu duruma tepki gösteren bir grup taksici bir araya gelerek, son zamanlarda taksicilere yönelik artan sözlü siddet ve cinayetler, kötü sartlari protesto etti. Göztepe Köprüsü önünde toplanan taksiciler, Besiktas Meydani önüne kadar konvoy yapti. Göztepe Köprüsü önünde basin açiklamasi yapan taksiciler, ardindan Besiktas Meydani’na dogru yolu çikti, oradan tekrar Göztepe Köprüsü’ne gelen taksiciler protestoyu sonlandirdi.

Durumla ilgili konusan taksici Osman Balikçi, "Burada bugün toplandik, iyi bir sey için toplanmak isterdik ama maalesef ki kötü bir olay için toplandik. Sevdigimiz bir taksici agabeyimiz Yasar agabeyimiz bugün hakkin rahmetine kavustu. Bir vatandas Atasehir’den binip Sariyer tarafina gidiyor ve agabeyimizi katlediyor. Bu üzücü haberi aldiktan sonra bütün taksi camiasi olarak toplandik. Simdi de güzergahimiz olarak buradan çikacagiz, artik sesimizin duyulmasini istiyoruz. Biz senelerdir gece çalisiyoruz, burada arkamda duran bütün abilerim, arkadaslarimiz hepsi evlerine ekmek parasi götürmek için gece sabaha kadar çalisiyorlar ve hiçbir güvencemiz yok, bugün de gördük ki bu kadar basit bir sekilde, üstelik gündüz vakti bir abimizi kaybettik. Yasar abimiz hakkin rahmetine kavustu ancak bu ne ilk ne de son olacak gibi duruyor, burada toplanmamizin amaci sadece insanlara zarar vermek ya da bir seyleri engellemek degil, sadece sesimizi duyurmak için buradayiz. Buradaki bütün arkadaslar da bu saatten sonra sadece can güvenliklerini ve Yasar abimiz gibi bir son olmamasi için ellerinden geldigince birbirlerini kolladikça da bir seylerin olmasini istiyorlar ama maalesef olmuyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz, bugün bir abimizi daha kaybettik, Yasar Yanikyürek agabeyimiz biçaklanarak katledildi. Bunlarin yasanmamasi için yetkilileri de artik göreve bekliyoruz. Su anda Göztepe köprüsü altindan çikacagiz, Besiktas güzergahinda kimseyi rahatsizlik vermeden sessiz bir protesto yapacagiz, bu sessiz çigligimizi lütfen duyun. Toplamda yaklasik 600-700 araçlik bir grup olacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA