Önce Sigara Istediler Ardindan Darp Edip Biçakladilar

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde bayram günü arkadaslariyla dolasan 15 yasindaki çocuk, kendisinden sigara isteyen bir gurup tarafindan önce darp edildi ardindan biçaklanarak yaralandi. Hastanede tedavi olan çocuk taburcu edilirken bayramlari zehir olan aile ise duruma tepki göstererek, “Biz çocugumuz evde biçakla ekmek keserken bile rahatsiz oluruz fakat bir baskasinin çocugu elindeki biçakla insan kesiyor ben buna anlam veremiyorum” dedi.

Önce Sigara Istediler Ardindan Darp Edip Biçakladilar
Ramazan Bayrami’nin ilk günü Aziz Duran Parki bölgesinde meydana gelen olayda, arkadaslariyla gezentiye çikan 15 yasindaki Eyüpcan Kurt, kendisi ve arkadaslarindan sigara isteyen bir gruba sigara kullanmadiginin yanitini verince önce darp edildi ardindan biçaklanarak yaralandi. Durumun haber verilmesi üzerine bölgeye saglik ve polis ekibi sevk edildi. Olay yerinde yapilan ilk müdahalenin ardindan Kurt, Sakarya Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne sevk edildi. Burada ameliyata alinan çocuk, 5 günlük tedavisinin ardindan taburcu edildi. Yasanan olay sonrasinda hususa iliskin inceleme baslatan polis ekipleri saldirgan U.H.’yi yakalayarak gözaltina aldi. Emniyetteki islemleri sonrasinda adliyeye sevk edilen süpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ailenin bayrami zehir oldu, baba sitem etti

Oglunun biçaklanmasi sonrasinda durumu ögrenerek hastaneye giden baba Davud Kurt, bayram günlerinin adeta zehir oldugunu belirterek sorumlularin cezalandirilmasini istedi. Baba Kurt, “Bayramin birinci günü aksam saat 19.00-20.00 arasinda olan olayda oglumuz bayram gezisi dönüsünde Aziz Duran Parki’ndan evimizin bulundugu Sapanca ilçesine giden otobüs duraklarina giderken bir grup tarafindan saldiriya ugradi. Oglumla beraber 4 kisi olan arkadaslarindan ikisi kaçiyor oglumu ve diger bir arkadasini darp ediyorlar ve biçakla yaralaniyor. Bayramimiz zehir oldu. Hastane süreci basladi lakin çocugumuz açisindan hem psikolojik hem de fiziki olarak çok büyük sikintilar içindeyiz. Benim oglum evde çok fazla disari çikan biri degil sosyal olsun aktiflessin diye biz disari çikmasi için tesvik ederdik her zaman ve bu gün itibariyle biz çocugumuzu nasil disari salacagiz, nasil ona çikip gezmesini söyleyebilecegiz. Kalici bir sorun olacak mi yoksa olmayacak mi bunu süreç içerisinde görecegiz çünkü biçak yarasi baya derin” dedi.



“Baskasinin çocugu elindeki biçakla insan kesiyor”

Yasanan durum karsisinda sitem eden baba Kurt, “Bu saldiriyi yapan 8 kisi bunlarin eline biçagi verip sokaga, caddeye kimler salar, nasil salar, nasil bir vicdan bilmiyorum. Biz çocugumuz evde biçakla ekmek keserken bile rahatsiz oluruz fakat bir baskasinin çocugu elindeki biçakla insan kesiyor. Ben buna anlam veremiyorum bizim karakterimizde bu söz konusu bile degil. Öncelikle çocugumuzun sagligina kavusmasi ikinci asamada da psikolojik olarak biz çocugumuz ne diyecegiz, ne yapacagiz bunun için psikolojik bir tedavi sürecimiz olabilir. Bizim çocugumuzun hiçbir kötü aliskanligi yok okuldan eve evden okula, arkadaslarini hep kontrol altinda tutmusuzdur, hepsiyle tanismisizdir. Kötü bir arkadasi hatta sigara içen bir arkadasi bile yok. Parkta giderken bunlara saldiran kisiler sigara istemisler onlarda olmadigini söyleyince darp etmisler. Belki de sigaradan sonra para isteyeceklerdi bu basibosluk bizi hem psikolojik olarak rahatsiz etti. Yetkililerde bu durumun farkindadir mutlaka buna bir çare bulacaklardir” diye konustu.



“Ailemizin çektigi bu sikintinin parayla bir ölçüsü oldugunu asla düsünmüyorum”

Saldirganin yakinlarinin ziyarete geldigini aktaran baba Kurt, “Bizim oda numaramiza kadar tespit etmisler ve geldiler. Özür dileyerek çocuklarin hata yaptiklarini söylediler. Nasil bir hatadir ki iki tane sustali çaki, bir tane ‘kelebek’ denilen kesici aletle grup olarak örgüt gibi çete gibi saldiriya ugradi çocuklarimiz. Karsi taraf bize maddi manevi ne gerekiyorsa yapacaklarini söyleyip bu isin üstünü örtmemizi istiyor. Ben çocugumun, ailemizin çektigi bu sikintinin parayla bir ölçüsü oldugunu asla düsünmüyorum. Burada benim yapmak istedigim sey bizim canimiz çok yandi, bayramimiz zehir oldu, bir baska ailenin çocugu bu duruma düsmesin, bu sikintiyi yasamasin istegimiz ve arzumuz budur” seklinde konustu.



“Egitim ise egitim, ceza ise ceza bunlar topluma kazandirilsin istiyoruz”

Polisin olaya aninda müdahale ettiginden bahseden baba Kurt, “Suan saglik durumu iyilesmeye gitti fakat beslenmesinde, yürümesinde sorunumuz var. Eve götürecegiz tedirgin bir tedavi sürecimiz var. Polisimiz aninda müdahale etmis oradan tesadüfen geçen yunus polisleri hatta yarasina tampon bile yapmislar. Ayni gün suça karisanlar polis tarafindan gözaltina alinmis. Bu bizim için çok güzel bir sey devletimizin bayramda olsa tatilde olsa görev basinda oldugunu görmek bizi sevindirdi ama bizim mutlulugumuz sadece su oldu; kötünün iyisine razi geldik. Çocugumuz ölebilirdi, söylemesi bile çok zor bizim için ama bir gerçek var hayatin içinde. Biz çocugumuz bize kaldi diye seviniyoruz ama bu isi yapanlarin yanina kar kalmamasi adina görevlilerden, yetkililerden ricamiz, arzumuz odur ki bunlar egitim ise egitim, ceza ise ceza bir sekilde bunlar topluma kazandirilsin istiyoruz. Ben tüm ilgililere tesekkür ediyorum. Arastirma hastanesi olmasina ragmen özle hastanedeymis gibi muamele gördük ve her türlü her sekilde dört dörtlük hizmet ettiler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA