Baskan Böcek Açiklamasi 'Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandasimizi Kurtarma Çalismalari Sürüyor'

Antalya’da 1 kisinin öldügü 2’si çocuk 7 kisinin yaralandigi teleferik kazasinda 25 kabinde bulunan 184 vatandasi kurtarma çalismalari devam ediyor. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, "Su an da 25 kabinde 184 vatandasimiz var. Insallah onlari da saglikli bir sekilde kurtaracagiz" dedi.

Baskan Böcek Açiklamasi 'Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandasimizi Kurtarma Çalismalari Sürüyor'
Antalya’da 1 kisinin öldügü 2’si çocuk 7 kisinin yaralandigi teleferik kazasinda 25 kabinde bulunan 184 vatandasi kurtarma çalismalari sürüyor. Kurtarma çalismalari için Bursa’dan ve Aydin’dan gece görüsüne sahip helikopter bekleniyor.

Kaza bölgesine gelen Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, yaptigi açiklamada, tüm birimlerin kalan 2 yarali ve kabinlerdeki vatandaslari kurtarmak için çaba sarf ettigini söyledi.

Antalya Valiliginin olayin ardindan kriz masasini hizla olusturdugunu belirten Böcek, "Bugün saat 17.30’da meydana gelen talihsiz kazada 1 vatandasimiz hayatini kaybetmistir, 6 yaralimiz var, 3’ü agir 3’ü normal yarali. Saglik ekiplerimiz çalismalarini hizla devam ettiriyor. Antalya Valiligimiz basta olmak üzere Antalya Büyüksehir Belediyemiz, AFAD, Sahil Güvenlik Komutanligi, Jandarma Kurtarma Ekibimiz, UMKE çalismalar gerçeklestiriyor.

Içisleri Bakanimiz Ali Yerlikaya aradi, Bursa ve Aydin’dan gece görüslü helikopterlerimiz geliyor. Turizm merkezindeki arkadaslarimizla elbirligiyle yardimci olmaya çalisiyoruz. Su an da 25 kabinde 184 vatandasimiz var. Insallah onlari da saglikli bir sekilde kurtaracagiz. Allah yardimcimiz olsun. Tahliyesi ipli sistemlerle ve gece görüslü helikopterlerle gerçeklesiyor. Teleferiktekilerin tahliyesi hizla devam ediyor, insallah onlari da en yakin zamanda kurtarmaya çalisacagiz" dedi.



Ölen kisinin ve yaralilarin kimlikleri belli oldu

Öte yandan, kazada 54 yasindaki Memis Gümüs isimli vatandasin olay yerinde hayatini kaybettigi, Özlem S., Kaan A., Fatih G., Keziban G., Memis G., Lütfullah G. ve Herdem E.’nin yaralandigi ögrenildi.
Kaynak: İHA