'Israf Haramdir' Diyen Belediye Baskani, Makam Araci Uygulamasini Kaldirarak Araçlari Satisa Çikardi

Hatay’in Defne ilçesinde 31 Mart yerel seçimlerinde sandiktan zaferle çikarak göreve baslayan Belediye Baskani Halil Ibrahim Özgün, ’israf haramdir’ anlayisiyla kurumda kullanilan 5 makam aracini satma karari aldi ve kendinden önceki baskanin kullandigi kiralik lüks makam aracini iade etti.

'Israf Haramdir' Diyen Belediye Baskani, Makam Araci Uygulamasini Kaldirarak Araçlari Satisa Çikardi
31 Mart yerel seçimlerine Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayi olarak katilan Halil Ibrahim Özgün, belediye baskani seçildi. Depremin yerle bir ettigi yaklasik 150 bin nüfuslu Defne ilçesinde belediye baskani olmayi basaran Özgün’ün ilk icraatiysa asrin felaketi sonrasi zor günler geçiren halkinin yaninda oldugunu göstermek adina makam araçlarini satisa çikarmasi ve kendinden önceki baskanin kullandigi kiralik lüks araci iade etmesi oldu. ’israf haramdir’ anlayisiyla böyle bir davranista bulundugunu ifade eden Özgün, görev süresi boyunca sahsi aracini kullanacagini belirterek, Defne Belediyesi’nde makam araci kullanilmayacagini duyurdu.

Defne Belediye Baskani Halil Ibrahim Özgün, depremin yaralarini sarmak için canla basla çalismalari gerektigini belirterek, “Geçmis dönem belediyemizle ilgili halkimizin tepkileri vardi, sandikta çikan sonuçla da gerekli mesaji aldik. Bu noktada mesaji anladigimizi ifade ettik ve saygilarimizi sunduk. Son karar verici seçmendir, bu anlamda üzerimize düsen ne varsa yapacagiz. Defne ilçemiz 6 Subat depreminin en çok yiktigi kentlerden biri oldu. Hatta en çok yikilan kent oldu diyebiliriz. Bu anlamda çok çalismamiz ve çok üretmemiz gerekiyor” dedi.



“Ben dahil hiç kimse makam aracina binmeyecek”

Deprem bölgesinde yasamanin anlayisiyla tasarrufa gitmeleri gerektigini düsünerek makam araçlarini satma karari aldiklarini belirten Baskan Özgün, “Böyle olunca da bizim tasarrufa gitmemiz gerekiyor. Tasarrufa gitmek ve bir ahlaki çerçeve olusturmak adina arkamda gördügüm 5 makam aracini satmaya karar verdik. Ben dahil hiç kimse makam aracina binmeyecek. Ben belediye baskani olarak kendi aracima binecegim. Ben bu düsüncemi duyurduktan sonra bu araçlari satip daha yeni ve lüks alacagim mi düsünenler olmus olabilir kesinlikle makam araci almayacagiz. Makam aracina binilmeyecek” ifadelerini kullandi.

“5 araci satiyoruz, daha önceki belediye baskanimizin da bindigi yeni ve lüks kiralik araci da iade ettik”

Baskan Özgün, satilan araçlarin yerine kesinlikle yenilerinin alinmayacagini belirterek, “Biz burada ahlaki bir çerçeve olusturuyoruz. Satilacak araçlarin ekonomik degerinin ve getirisinin disinda bir ahlaki çerçeve belirliyoruz. Insanlarin tevazuyla yasamasi gerekiyor, tasarrufa dikkat etmesi gerekiyor. Israfin haram oldugunu düsünenlerdeniz. Israfin; hem ahlaki olmadigini, hem de haram oldugunu düsünüyoruz. Bu anlamda biz israf yapmayacagiz, makam araçlari noktasinda da elbette görevin gerektigi sekilde binilebilir ama biz burada deprem bölgesinde olmamiz hasebiyle daha çok dikkat ediyoruz. Bu nedenle ben görev sürem boyunca kendi aracima binecegim, belediye baskan yardimcilarimiz ya da herhangi birimdeki personel makam aracina binmeyecek. Buradaki 5 araci satiyoruz, daha önceki belediye baskanimizin da bindigi yeni ve lüks kiralik araci da iade ettik. Yeni bir araç kiralamayacagim, bunlarin yerine daha yenilerini ve lükslerini de almayacagim. Makam aracini tamamen ortadan kaldirdik. Bunun örnek olmasini istiyorum. Türkiye’de Defne Belediyesi özelinde degil de her anlamda tasarrufa gitmek gerekiyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA