Osmaniye'de Köylüler 30 Yillik Bayram Gelenegini Devam Ettiriyor

Osmaniye’nin Sakizgedigi köyünde vatandaslar, geleneksel hale gelen bayramlasma töreninde köy mezarliginda bir araya geldi.

Osmaniye'de Köylüler 30 Yillik Bayram Gelenegini Devam Ettiriyor
Osmaniye’nin merkeze bagli Sakizgedigi köyünde yapilan 30 yillik geleneksel bayramlasma töreni köy halkini bir araya getirdi. Ramazan Bayrami dolayisi ile köy mezarliginda yapilan bayramlasmada, Ramazan ayi boyunca köy sakinlerinin indirdigi hatimlerin toplu duasi yapildi. Köy mezarliginda yapilan duanin ardindan mezarliklarda bayramlasma gerçeklesti.

Yillardir bu gelenegin devam ettigini ve günümüzde de köy halki olarak kendilerinin gelenegi sürdürdüklerini belirten köy muhtari Mahmut Deveci, “Her sene geleneksel olarak düzenledigimiz bayramlasma programini bu yilda gerçeklestirdik. Gazze’de yapilan katliamlar yüzüne buruk geçse de gerçeklestirdik. Yaklasik 30 yil önce amcaoglum Mahmut Deveci tarafindan organize edilmis bir programdir. Ramazan ayi boyunca indirilen hatimlerin köy mezarligina gelerek sayisini ögrenip burada topluca duasini yapiyoruz. Burada es dost akraba bir araya geliyor dualar okunup bayramlasiliyor bu artik bir gelenek haline geldi" dedi.

Kaynak: İHA