Imamoglu'nu Elestiren Kurum Açiklamasi 'Karsi Çiktiklari Projeleri Simdi Sifirdan Yaptigini Iddia Ediyor'

IBB Baskani Ekrem Imamoglu’nu elestiren AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Karsi çiktiklari projeleri simdi sifirdan yaptigini iddia ediyor. Nasil bu kadar rahat yalan söylenebilir? Bunun artik hangi sözüne inanacagiz? Son 5 yilda yapilan tek bir metro ihalesi yoktur. Açtim dedigi 47,3 km metro hattinin sadece 8 kilometresini kendi döneminde yapmistir” dedi.

Imamoglu'nu Elestiren Kurum Açiklamasi 'Karsi Çiktiklari Projeleri Simdi Sifirdan Yaptigini Iddia Ediyor'
Cumhur Ittifaki’nin Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum seçim çalismalarina devam ediyor. Kurum Bahçelievler’de düzenlenen mitingde vatandaslara seslendi. Mitinge Murat Kurum’un yani sira Bahçelievler Belediye Baskani Hakan Bahadir, AK Parti Bahçelievler Ilçe Baskani Fatih Tuna, MHP Bahçelievler Ilçe Baskani Osman Çakan ve çok sayida vatandas katildi.

Kurum’a konusmasi sirasinda vatandaslar alkislar ve sloganlarla eslik etti. Mitingde ilgiyle karsilanan Kurum vatandaslarla hatira fotografi da çektirdi.

“100 bin konut sözü verip 5 bin konut bile dönüstüremediler”

Mitingde konusan AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum mevcut IBB yönetimini su sekilde elestirdi: “Istanbul’umuz, bu aziz sehir 5 yildir beceriksizlerin elinde magdur oluyor. 100 bin konut sözü verip 5 bin konut bile dönüstüremediler. Deprem seferberligi ilan etmekten öteye gidemediler. Reklama ayirdiklari bütçe kadar depreme ayirdiklarinin iki katidir. Onlara göre bizim 650 bin konut vaadimizin yapilmamasi gerekiyormus. 1.5 milyon konutun riskli oldugu bir sehirde 650 bin konut gereksiz olabilir mi? Annelerimiz, babalarimiz burada huzursuz bir sekilde uyurken, sen kendi gelecegin adina Istanbul’un kaynaklarini çar çur ettin. Bu is bilmez CHP’li yönetime göre deprem tedbirleri, projeleri, yatirimlari tamamen gereksizmis. Öyle diyorlar. Biz sizi CHP’nin bu beceriksiz, bu liyakatsiz, bu umursamaz yönetimine teslim etmeyecegiz. Elâzig, Malatya ve Izmir’deki depremlerde; Antalya ve Mugla’daki yanginlarda; Kastamonu, Giresun Bartin’daki sellerde; asrin felaketinde, yüz binlerce yuvamizi nasil yaptiysak, simdi de Istanbul’da 650 bin yeni yuvamizi da ayni azimle ve kararlilikla yapacagiz. 650 bin konutun 300 binini KIPTAS dönüstürecek. Bu mahallelerimizde vatandaslarimizin imardaki kayiplarini vermek suretiyle, onlarin rizasiyla 250 bin konutumuzu dönüstürecegiz. 100 bin konut yaparak kiralanacak konutlarimizla birlikte Istanbul’da konut fiyatlarini ve kira fiyatlarini asagi çekecegiz. Istanbul’da tek bir riskli yapi kalmayinca kadar çalisacagiz” dedi.

“Kadir abi döneminde temelleri atilan metro projelerinin temelini ben attim diyor”

Imamoglu’nun yaptigini dile getirdigi projeler hakkinda konusan Kurum, “5 yilda tek bir metro ihalesine çikamadilar. Temelini attigimiz metro hatlarina hafriyat döktüler. Baslattigimiz metrolari dahi bitiremediler. Bunlar yetmezmis gibi bir de çikip mevcut aday metro ile ilgili yalan söylüyor. Kadir abi döneminde temelleri atilan metro projelerinin temelini ben attim diyor. Yalan söylerken de çok rahat, çok profesyonel. CHP’li mevcut baskani kendi baskanlik yaptigi IBB’nin resmi internet sitesi kendisini yalanliyor. Oradaki verileri paylasiyorum: Sifirdan baslayip yaptim dedigi Mahmutbey-Esenyurt metro hattinin baslama tarihi 21 Agustos 2017. Sifirdan baslayip yaptim dedigi Çekmeköy-Sancaktepe metro hattinin baslama tarihi 28 Nisan 2017.Baska bir yalani ise Göztepe-Atasehir metro hattinin baslama tarihi 28 Nisan 2017’dir. Üstelik 3 metro hattinin yapiminda kullanilmak üzere 2017’de IBB Meclisi’ne gelen kredi talebine CHP grubunun hayir oyu verdigini bugün gördük. Hatirlarsiniz bu beceriksiz rakip o tarihlerde Beylikdüzü belediye baskani olarak IBB’nin meclis üyesiydi. Karsi çiktiklari projeleri simdi sifirdan yaptigini iddia ediyor. Nasil bu kadar rahat yalan söylenebilir? Bunun artik hangi sözüne inanacagiz? Son 5 yilda yapilan tek bir metro ihalesi yoktur. Açtim dedigi 47,3 km metro hattinin sadece 8 kilometresini kendi döneminde yapmistir. Mevcut yönetim trafigi çözmeye, Istanbul’u depreme hazirlamak için harcayacagi parayi, siyasi ikbali için CHP’nin dizaynina ayirdi. Bahçelievler’in kaynaklarini kendi gelecegi için harcadi. Artik reklamlariniz ve algi çalismalariniz yalanlarinizin üzerini örtemez. Bu millete artik yalan söylemeyi birakin. Bu millet kendini aldatani, kendine yalan söyleyeni geçmiste siyasetin tozlu raflarina kaldirmistir. 31 Mart’ta da bu beceriksiz yönetimi sizlerle birlikte süresiz tatile gönderecegiz. Istanbullu hemserilerimizi hem yalanlardan hem de bu trafik çilesinden kurtaracagiz” seklinde konustu.

“Utanmadan sikilmadan bizim Istanbul’a kazandiracagimiz eserleri elestiriyor”

“Istanbul’u artik bu esaretten kurtaracagiz” diyen Murat Kurum, sözlerine söyle devam etti: “Bu beceriksiz yönetim hiçbir sey yapmadigi gibi bir de utanmadan sikilmadan bizim Istanbul’a kazandiracagimiz eserleri elestiriyor. Sen, cumhurbaskani yardimcisi adayi olup Istanbul’u terk ederken, ben deprem bölgesinde 180 bin konutun temelini atiyorum. Sen, kendi genel baskanini devirmek için gizli toplantilar yaparken, ben Istanbul’da 365 milyar liralik yatirim yapiyordum. Sen, Istanbul’u, vatandaslarimizi kara kisa teslim edip büyükelçilerle yemek yerken, ben Istanbul’un 39 ilçesinde 80 bin yuvayi vatandaslarimiza teslim ediyordum. Sen IBB bütçesinden milyarlari kendi seçim kampanyan için çar çur ederken, ben belediyelerimizle birlikte kentsel dönüsüm projelerini baslatiyordum. Istanbul’u artik bu esaretten kurtaracagiz.”

“Sirinevler’e alti otopark olacak yepyeni bir meydan kazandiriyoruz”

Bahçelievler’de hayata geçirecegi projeleri açiklayan Kurum, “Biz göreve gelir gelmez Incirli-Sefaköy Metrosu’nu tamamlayip bir an önce sizlerin hizmetine açacagiz. 1 Nisan’dan itibaren metromuzu hizlica tamamlayip Bahçelievler’in hizmetine getirecegiz. Yenibosna-Sefaköy ve Ataköy kavsaginda yapacagimiz düzenlemeyle akici bir trafigi Bahçelievler’e kazandiracagiz. Kagithane-Büyükçekmece Tüneli’mizin, Bahçelievler’den bir çikisi olacak. Sirinevler’e alti otopark olacak yepyeni bir meydan kazandiriyoruz. Çobançesme’miz, metro transfer merkezi, otopark ve metro kesisimi projelerimizle ulasimda adeta altin çagini yasayacak. Istanbul’umuzda, Bahçelievler’imizde tüm bu ulasimi rahatlatacak, trafik çilesini bitirecek projelerimizin yani sira Ayamama Deresi’nin islahini yapacagiz ve orayi yesil bir koridor hâline getirecegiz. Yenibosna’miza da bir fidanlik borsasi kazandiriyoruz. Biz, daha güzel bir Bahçelievler için Hakan baskanimla el ele verip Bahçelievler’in gelecegini hep birlikte insa edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA