Samsun'da KOOP-BIS Bilgilendirme Toplantisi Yapildi

Samsun’da, Ticaret Il Müdürlügü ev sahipliginde, 3 ili kapsayan Kooperatif Bilgi Sistemi (KOOP-BIS) hakkinda bilgilendirme toplantisi yapildi.

Samsun'da KOOP-BIS Bilgilendirme Toplantisi Yapildi
Ticaret Bakanligi tarafindan düzenlenen, Ordu, Amasya ve Sinop illerini de kapsayan KOOP-BIS ve 1163 sayili Kanun’da yapilan degisiklikler hakkinda bilgilendirme toplantisi, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi hizmet binasi toplanti salonunda gerçeklesti.

Samsun Ticaret Il Müdürü Kürsat Turpçu, “Bilindigi üzere, 1163 sayili Kooperatifler Kanunu’nun Ek-5’inci maddesinde bakanligimiz tarafindan tüm kooperatif ve üst kuruluslarinin, kooperatifçilik hizmetlerine elektronik ortamda eristigi ve merkezi veri tabaninin yönetildigi KOOP-BIS kurulacagi öngörülmüstür. Bu kapsamda kurulan KOOP-BIS’in kullanimina yönelik yetki ve sorumluluklarin belirlendigi Kooperatif Bilgi Sistemi Yönetmeligi, 14 Ocak 2022 tarihinde Resmi Gazete ’de yayimlanarak yürürlüge girmistir” ifadelerine yer verdi.

Samsun’un ev sahipliginde düzenlenen ve Ordu, Sinop ve Amasya illerini de kapsayan bilgilendirme toplantisi hakkinda açiklamalarda bulunan Il Müdürü Turpçu, “Bakanligimiza, Tarim ve Orman Bakanligi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’na bagli kooperatiflerin KOOP-BIS’de kayit altina alinma isleminin baslatilmasi nedeniyle, il müdürlügümüz personeli ile Tarim ve Orman Bakanligi ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, il müdürlügü personelinin yani sira, kooperatif yöneticileri ile Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müsavirler Odasi’na kayitli serbest muhasebeci mali müsavirlerimizin katilimlari ile bilgilendirme toplantisi düzenledik” diye konustu.



Toplantiya, Ticaret Bakanligi Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlügü Egitim ve Dis Iliskiler Dairesi Baskani Yavuz Selim Akçakale, Amasya, Ordu ve Sinop Ticaret Il Müdürleri ile Ticaret Bakanligi’nda görevli uzmanlarda da katildi.

Kaynak: İHA