Boykot Çagrilarina Ragmen Israil'in Eurovision Sarkisi Avrupa Yayin Birligi Tarafindan Onaylandi

Avrupa Yayin Birligi (EBU), boykot çagrilarina ragmen Israil’in Eurovision Sarki Yarismasi’na gönderdigi üçüncü sarkiyi onaylayarak, Israil’in yarismaya katilmasina izin verdi.

Israil’in Eurovision Sarki Yarismasi’ndan menedilmesi çagrilari devam ederken, Avrupa Yayin Birligi (EBU), boykot çagrilarina ragmen Israil’in Eurovision Sarki Yarismasi’na gönderdigi üçüncü sarkiyi onaylayarak, Israil’in yarismaya katilmasina izin verdi.

Israil basininda yer alan haberlerde, Eden Golan’in "Hurricane" adli yeni sarkisini mayis ayinda Isveç’in Malmö kentinde yapilacak yarismada seslendirecegi belirtildi.

EBU, daha önce "Dance Forever" ve "October Rain" adli iki sarkiyi Israil-Filistin arasindaki 7 Ekim olaylarina degindigi ve siyasi içerikli oldugu gerekçesiyle reddetmisti.

"Hurricane"in daha önce reddedilen "October Rain" adli sarkinin yeni bir versiyonu oldugu aktarilarak, sarkinin melodisinin ayni ancak sözlerin tamamen farkli oldugu ifade edildi.

Aralarinda Fransiz, Isveç, Ispanyol, Irlandali ve Izlandali siyasilerin ve sanatçilarin bulundugu çok sayida kisi Israil’in yarismadan menedilmesi çagrisinda bulunmustu.
Kaynak: İHA