Merkez Bankasi Siki Para Politikasini Destekleyici Yeni Ilave Sikilasma Adimlari Atti

Merkez Bankasi (MB) siki para politikasini destekleyici yeni ilave sikilasma adimlarini açikladi. Ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylik büyüme siniri yüzde 2’ye, Türk lirasi ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylik büyüme siniri yüzde 2’ye indirildi.

MB, siki para politikasi durusunu destekleyici yeni ilave sikilasma adimlarini açikladi.

Açiklamada, “Kredi büyümesine dayali menkul kiymet tesisi kapsaminda TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylik büyüme sinirinin yüzde 2’ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylik büyüme sinirinin yüzde 2’ye düsürülmesine, tasit kredilerinde ise yüzde 2 sinirinin korunmasina karar verilmistir” denildi.

Kredi büyüme sinirlarina iliskin uygulamanin etkinligini artirmak amaciyla, menkul kiymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayali zorunlu karsilik tesis edilmesine yönelik, çalismalarin devam ettiginin belirtildigi açiklamada, parasal aktarim mekanizmasinin güçlendirilmesine yönelik ilave adimlar üzerinde çalisildigini vurgulandi. Açiklamanin devaminda “Ihracat, yatirim, tarim ve esnaf kredileri ile kamu kuruluslarina ve deprem bölgesine yönelik krediler bu sinirlamadan muaf tutulmaya devam edilecektir” denildi.
Kaynak: İHA