Imar Plani Revizyon Çalismalarinin 1'Nci Etabi Tamamlandi

Erzincan’da 2019 yilinda belediyeye baglanan 9 belde ile 3 köy ve mevcut belediye sinirlarini kapsayan Imar Plani Revizyon çalismalarinin 1. etabini olusturan zemin etüt, arazi kontrol ve analiz çalismalari tamamlandi.

Imar Plani Revizyon Çalismalarinin 1'Nci Etabi Tamamlandi
Belediye Baskani Bekir Aksun baskanliginda, baskan yardimcilari, imar komisyonu meclis üyeleri, belediyenin imar müdürlügü personeli ve yüklenici firma yetkililerinin katilimlariyla, Imar Plan Revizyonu degerlendirme toplantisi yapildi.

Iller Bankasi koordinasyonunda yürütülen Imar Plan Revizyon çalismalarinda planlama asamasina geçilmis olup, bu asamada vatandaslarin tarafindan talep edilen tüm hususlar degerlendirilerek, Erzincan’in gelecegini insa edecek, depreme dayanikli yapilasmayi saglayacak, daha çok yesil alan sosyal donati alanlarini barindiracak olan Imar Plani yapilarak 2024 yili içerisinde sonuçlandirilacak.

Yapilan toplantida Imar Plani ile ilgili yapilan çalismalar hakkinda bilgiler veren Belediye Baskani Bekir Aksun sunlari ifade etti;

“Revizyon çalismasi ile ilgili geldigimiz son noktayi ifade etmek istiyorum. Zemin etüdü ve alan çalismasi yapildi. Su anda revizyona hazir hale getirildi, komisyonumuz ilgili alanlari görüsmek üzere bugünden itibaren insallah çok seri bir sekilde çalisarak 2024’ün sonuna revizyonu bitirmis olacagiz.

Simdiden herkes için hayirli olmasini diliyor, herkese güzel bir Erzincan nasil sekillendirebiliriz, yesil bir Erzincan nasil olusturabiliriz, onun planlamasini yaptigimizi da bildirmek istiyoruz. Planlama sürecinin tüm sehrimize ve vatandaslarimiza hayirli olmasini diliyorum.”
Kaynak: İHA