Alevi Dedelerinden MHP'nin Yahsihan Adayina Destek

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde basta Alevi dedeleri olmak üzere bazi sivil toplum kurulusu temsilcileri, MHP’nin Belediye Baskan Adayi Osman Türkyilmaz’a 31 Mart seçimlerinde destek vereceklerini açikladi.

Alevi Dedelerinden MHP'nin Yahsihan Adayina Destek
Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Belediye Baskan Adayi Osman Türkyilmaz, ekibiyle birlikte "Yine Yeni Yeniden" temasiyla 31 Mart yerel seçim çalismalarini sürdürüyor. Seçim bürosu önünde yüzlerce seçmenin katilimiyla gerçeklesen mitingde basta iki Alevi dedesi olmak üzere Ticaret Sanayi Odasi (TSO) Disiplin Kurulu Baskani Metin Karakus, Mimarlar Odasi Baskani Ismail Oguz Karakus, TSO Disiplin Kurulu Üyesi Isa Yesilyurt ve is adami Abdurrahman Erdogan destegini açikladi.

Türkyilmaz’a destek verecegini ifade eden Türkiye Anitlar Dernegi Hasandede Sube Baskani Ilhan Demirhan, "Bizler Hasandede ve Haydar Sultan’dan Osman baskanimizin terazisini dümdüz tuttugu için yanina manevi destek için geldik. Kendisine çiktigi bu yolda basarilar diliyoruz. Her zaman destekçisi olacagimizi söylüyoruz. Kendisini sizlere emanet ediyorum" dedi.

Yahsihan Belediye Baskan Adayi Osman Türkyilmaz, "Sevgili hemsehrilerim, her hafta sonu görülmeyen bir kalabalik görüyorum. Ne demis Atatürk? ’Vatan topragi kutsaldir, kaderine terk edilemez.’ Bizler her zaman buradayiz. Gitmeye de niyetimiz yok. Neset babanin dedigi gibi buraya gelen ayaklarinizin altindaki türaba kurban olayim" ifadelerini kullandi.

MHP Il Baskani Murat Abali ise, “Bu kadar kalabaligi burada görmek çok güzel bir sey. Siyasete ilk basladigim andaki heyecani, ayaklarimin titredigini bugün bir daha hissetmek ve bunun sizin sayenizde oldugunu bilmek çok güzel bir duygu. Hepinize tesekkür ediyorum, iyi ki bizimlesiniz" diye konustu.

Kaynak: İHA