Sahte Parayla Hayvan Satin Alip Piyasaya Sahte Para Sokan 2 Sahis Tutuklandi

Burdur’un Çavdir ilçesinde sahte para ile hayvan alisverisi yapan ve piyasaya 699 bin 600 TL degerinde sahte para sokan 2 sahis, Konya’da yakalanarak çikarildigi mahkemece tutuklandi.

Sahte Parayla Hayvan Satin Alip Piyasaya Sahte Para Sokan 2 Sahis Tutuklandi
Burdur’un Çavdir 23 Mart tarihinde R.Z. (58) ve S.S.’ye (33) ait 4 hayvani 230 bin TL karsiliginda Ü.G.(30) ve E.B. (39) isimli sahislar satin aldi. Daha sonra hayvan sahipleri R.Z. ve S.S. parayi kontrol ettiklerinde sahte oldugunu anlamasi üzerine Çavdir Ilçe Emniyet Amirligi’ne ihbarda bulundu. Ihbar üzerine Çavdir Ilçe Emniyet Amirligi ve KOM Sube tarafindan yapilan çalismalar sonucunda süpheliler Ü.G. ve E.B. 26 Mart tarihinde Konya’nin Ilgin ilçesinde yakalanarak gözaltina alindi.

Gözaltina alinan sahislarin sorgusunda sahislarin daha önce Yozgat’in Sorgun ilçesinde de ayni yöntemler piyasaya 469 bin 600 TL sahte para sürdükleri tespit edildi.

Yapilan çalismalar ve emniyetteki islemlerinin ardin piyasaya toplamda 699 bin 600 TL sahte para sokan Ü.G. ve E.B. isimli sahislar Gölhisar Adliyesinde çikarildigi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. R.Z. ve S.S.’ye ait 4 hayvan ise bulunarak sahiplerine teslim edildi.
Kaynak: İHA