Altieylül Belediyesi Ihtiyaç Sahiplerinin Yaninda

Altieylül Belediyesi, ALGEM bünyesinde ihtiyaç sahiplerinin her zaman yaninda olmaya devam ediyor. Sultan Abdülhamid Han Gelisim Merkezi (ALGEM)’de çocuk üniversitesi, üniversite hazirlik kurslari, basarili olan kadinlara mikro finans subesi vasitasiyla faizsiz kredi destegi ve ayrica 7 yil içerisinde toplamda 50 bin aileye yardim eli uzatildi.

Altieylül Belediyesi Ihtiyaç Sahiplerinin Yaninda
“Ihtiyaç sahibi vatandaslarimizin her daim yanindayiz”

Eser Belediyeciligi yaninda Sosyal Belediyecilik alaninda da büyük basari gösteren Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, ilk günkü askla, ilk günkü sevkle çalismalarina devam ediyor. Baskan Avci, “Belediye Baskani oldugumda bir sözümüz vardi. Altieylül’de ihtiyaç sahibi kim varsa yaninda olacagimizi ve ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza yardim elimizi uzatacagimizi söylemistik. Bu vesileyle 2. Gündogan Mahallesi’nde Sultan Abdülhamid Han Gelisim Merkezi bugünkü güncel degeriyle 300 milyonluk yatirimi ilçemize kazandirmis olduk. Bu binamizin bünyesinde bulunan Sosyal Isler Müdürlügümüz vasitasiyla 2023 yilinda 8 bin 274 aileye gida, giyim, yakacak, nakit, medikal malzeme ve kirtasiye malzemeleri olmak üzere 17 farkli sosyal yardim modeliyle toplamda 20 milyonluk sosyal yardim dagittik” dedi.

“ALGEM vasitasiyla 45 bin 565 ailemize yardim elimizi uzattik”

65 yas üstü vatandaslara da yardim eli uzatildigini ve 12 ay boyunca da bin TL’lik gida yardimi yapildigini ifade eden Altieylül Belediye Baskani Hasan Avci, “Yine asgari ücret ve altinda geliri olan basta emeklilerimiz olmak üzere bütün vatandaslarimizin talep etmeleri dâhilinde gida, yakacak ve giyim yardimlarimiz da sürüyor. ALGEM vasitasiyla son 7 yil içerinde toplamda 50 bin ailemize yardim elimizi uzatmis olduk” diye konustu.

“Mikro finas subesi vasitasiyla 1 milyon 200 bin TL destek verdik”

Altieylül Belediyesi’nin ALMEK kanaliyla kurslara katilim saglayan 250 kadin kursiyere 1 milyon 200 bin TL’lik faizsiz kredi destegi sagladiklarini belirten Baskan Avci, “Kadinlarimiz ALMEK kananiyla çesitli kurslar görerek evlerine katki sagliyorlar. Eger is yeri açmak isteyen kursiyerlerimize Mikro Finans subesi vasitasiyla da 1 milyon 200 bin TL’lik faizsiz kredi destegi sagladik” dedi.

“Üniversite sinavlarina hazirlanan ögrencilerimizi de unutmadik”

Baskan Hasan Avci, “Egitime de destegimiz sürüyor. Sultan Abdülhamid Han Gelisim Merkezimizde çocuklarimiza yönelik de kurslarimiz devam ediyor. Gelecegimizin teminati gençlerimizi çocuklarimizi ve gençlerimize de unutmadik. Çocuk Üniversitemizi hayata geçirerek 125 çocugumuza özel egitimler vererek onlari gelecege hazirliyoruz. Ayrica üniversiteye hazirlanan 60 ögrencimize kitap destegi ile birlikte ücretsiz üniversite kursu vermeye devam ediyoruz.

Insallah belediye hizmet binamizi yaptigimizda buradaki belediye hizmet birimlerimizi hizmet binamiza tasidigimizda Abdülhamid Han Gelisim Merkezimizi sadece kadinlarimiz ve gençlerimize yönelik ünitelerle donatarak atölyelerimizle, kursiyerlerimizle dolduracagiz. Gençlerimize de Üniversite hazirlik kursu, çocuk üniversitesi ve liseye hazirlik kursu ile binlerce gencimizin kullanimina bu binayi sunmus olacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA