Bozcaada'ya Yarinki Bazi Feribot Seferleri Iptal Edildi

Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde Kuzey Ege’de yarin etkili olmasi beklenen firtina nedeniyle bazi feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale Bogazi ile Adalar hattinda yolcu ve araç tasimaciligi yapan Gestas firmasi, Ege Denizi’nin kuzeyinde yarin beklenen olumsuz hava sartlari nedeniyle yarin bazi feribot seferlerinin iptal edildigini duyurdu. Buna göre Geyikli-Bozcaada hattinda Bozcaada’dan saat 10.00 seferi, Geyikli’den saat 11.00, 15.00 seferleri yapilamayacak.

Öte yandan, Çanakkale Valiligi firtina ve saganak uyarisinda bulundu. Valilikten yapilan açiklamada, il genelinde rüzgarin yarin güney ve güneybati, yer yer kuzeybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve kisa süreli firtina (60-80 km/saat) seklinde esmesinin beklendigi belirtildi. Ulasimda aksamalar, çati uçmasi, soba ve dogal gaz kaynakli zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karsi vatandaslarin dikkatli olmasi konusunda uyarilarda bulunularak, “Yapilan son degerlendirmelere göre 25.03.2024 Pazartesi günü saat 05.00’ten ayni gün saat 23.00’e kadar Çanakkale il genelinde güney ve güneybati, zamanla kuzeybati yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) ve kisa süreli firtina (60-80 km/saat) seklinde esmesi beklendiginden çati uçmasi, agaç ve direk devrilmesi, ulasimda aksamalar ile soba ve dogalgaz kaynakli baca gazi zehirlenmesi gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluslarimiz tarafindan gerekli tedbirler alinmakla beraber vatandaslarimizin can ve mal güvenligi açisindan dikkatli olmalari önemle rica olunur” denildi.
Kaynak: İHA