IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Biz Onlarin Savurdugu Paralari Istanbul'un Projelerinde Kullanacagiz'

IBB Baskan Adayi Murat Kurum, Gaziosmanpasa Mitingi’nde vatandaslara seslendi. Kurum, "Biz onlarin savurdugu paralari Istanbul’un projelerinde kullanacagiz. Biz onlarin israflarini bitirip Istanbul’a, Gaziosmanpasa’ya harcayacagiz” dedi.

IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Biz Onlarin Savurdugu Paralari Istanbul'un Projelerinde Kullanacagiz'
Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Gaziosmanpasa Mitingi’nde vatandaslara seslendi. Mitinge Kurum’un yani sira Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, AK Parti Gaziosmanpasa Ilçe Baskani Fatih Aydemir, MHP Gaziosmanpasa Ilçe Baskani Korhan Çaliskan, MKYK üyeleri, milletvekilleri ve çok sayida vatandas katildi.

Mitingde ilgiyle karsilanan Kurum’a vatandaslar konusmalari sirasinda alkislarla eslik etti. Kurum, miting sonunda vatandaslara karanfil atti.

“Bizi kimse, tatil beldelerinde bulamayacak”

Mitingde konusan Kurum, "Biz, bugün de, yarin da daima milletimizin her aninda hep yaninda olacagiz. 650 bin konutu dönüstürerek yaninda olacagiz. Metrolari iki katina çikararak yaninda olacagiz. Iki yakaya tüneller yaparak milletimizin yaninda olacagiz. Millet bahçeleriyle, kültür merkezleriyle, çocuk saglik merkezleriyle milletin yaninda olacagiz. Biz milletimizin zor aninda nasil yaninda olduysak 31 Mart’tan sonra da ayni anlayisla olmaya devam edecegiz. Bizi daima kapinizin önünde, dizinizin dibinde bulacaksiniz. Bizi arayanlar dün nasil Adiyaman’in yollarinda, Gaziantep’in yollarinda bulduysa, yarin bizi Fikirtepe’de, Kirazlitepe’de, Tozkoparan’da bulacaksiniz. Burada vatandaslarimizla birlikte çalisacagiz. Dün nasil Karadeniz’de sellerde milletimizin yaninda olduysak, bugün de Esenler’de, Bakirköy’de, Fatih’te ayni anlayisla çalisacagiz. Istanbul’un 39 ilçesi için mücadele edecegiz. Bizi arayan herkes Istanbul’u depremden korurken, milletimizin yuvalarini yaparken görecek. Bizi kimse polemiklerin, kavgalarin yaninda bulamayacaklar. Bizi kimse, tatil beldelerinde bulamayacak. Bu sehirde, hiçbir annemiz deprem korkusu çekmesin diye, 650 bin yeni yuva yaparken bulacaklar. Tarihin, milletin ve Gaziosmanpasalilarin önünde size söz veriyorum. Bu söz, onlarin verip de tutmadiklari sözlere benzemez. Onlar sözlerini bile hatirlamiyor. Sorduklari zaman verdikleri vaatleri unutuyorlar. O da yetmezmis gibi ’bu süreçte bunlar zaten yetismezdi’ diyorlar” seklinde konustu.



“Biz onlarin savurdugu paralari Istanbul’un projelerinde kullanacagiz”

Mevcut IBB yönetimini elestiren Kurum, "Bu IBB yönetiminin 5 yilda baslayip da bitirdigi tek sey Istanbul’dur. Metrolar bozuldu, umursamadilar. Istanbul halkini metrobüsleri itmek zorunda biraktilar. Tramvaylar raylarin üzerinde kaldi. Otobüsler yandi, tutustu. Is yapmadiklari gibi, tembelliklerini bile ‘çalistirmiyorlar, engelliyorlar’ algisiyla üzerlerinden atmaya çalisiyorlar. Kendi partileri için balya balya paralari savuranlar da onlardi. Biz onlarin savurdugu paralari Istanbul’un projelerinde kullanacagiz. Biz onlarin israflarini bitirip Istanbul’a, Gaziosmanpasa’ya harcayacagiz. Istanbul’un hakkini Istanbul’a teslim edecegiz. Ev kadinlarini bize oy veriyor diye ikiye böldüler. Ev kadinlarimiz bu zihniyete 31 Mart’ta sandikta gereken cevabi verecek. Binlerce kadin emekçimizin ekmegiyle oynadilar, islerine son verdiler. ISMEK’in bütün subelerini kapattilar. Meydanlarda verdikleri vaatleri, makamlarina oturduklari gün unuttular. Gaziosmanpasa’yi hatirlamadilar. Gaziosmanpasa’nin sorunlariyla ilgilenmediler. Istanbul’a hizmet etmek yerine Istanbul’u cezalandirdilar. Hiçbir yatirim gerektirmeyen ISPARK bile zarar ettirdiler. Kapi arkasinda kurduklari ittifaklarla birlikte Istanbul’un kaynaklarini rant görüp peskes çekiyorlar” diye konustu.



“Sarigöl, Karayollari ve Mevlana Mahallesi’nde 7 bin konutluk bir kentsel dönüsüme imza attik”

“Biz her zaman oldugu gibi 1 Nisan’dan itibaren de Gaziosmanpasali kardeslerimizin yaninda olmaya devam edecegiz” diyen Kurum sözlerini söyle sürdürdü:

"Alibeyköy-Küçükköy Tramvay Hatti, Vezneciler-Sultangazi Metro Hatti, Kazliçesme-Levent metrosunu bu kardesiniz yapacak. Gaziosmanpasa’miz bizi iyi bilir. Biz Gaziosmanpasa’ya Yildiztabya’da, Baglarbasi’nda, Yeni Mahalle’deki dostlarimiza verdigimiz sözleri tuttuk. Sarigöl, Karayollari ve Mevlana Mahallesi’nde 7 bin konutluk bir kentsel dönüsüme imza attik. Bizim sadece Gaziosmanpasa’ya yaptigimiz konut sayisi IBB’nin 5 yilda yaptigi proje sayisindan daha fazla. Istanbul’un kaynaklarini kendi gelecegin için harcamayi biliyorsun. Istanbul’un sorunlarini çözmek yerine Istanbul’un paralarini il baskanligi binasi almak için balya balya paralari harcamayi biliyorsun. Is Gaziosmanpasa’nin kentsel dönüsümüne geldiginde ortada yoksun.”
Kaynak: İHA