Selendi'de Fidanlar Toprakla Bulustu

Manisa’nin Selendi ilçesinde Nevruz Bayrami etkinlikleri kapsaminda fidan dikimi gerçeklestirildi.

Selendi'de Fidanlar Toprakla Bulustu
Manisa’nin Selendi ilçesinde Nevruz Bayrami dolayisiyla çesitli etkinlikler düzenlendi.

Manisa Selendi Sehirlioglu Ortaokulu tarafindan düzenlenen etkinliklerde ögrenciler tarafindan çesitli gösterilerin sergilenmesi, siirlerin okunmasi ile birlikte Kaymakam Halil Ibrahim Okumus ve Belediye Baskani Ecz. Nurullah Savas’in Örs üzerinde demir dövmesi ve Nevruz Atesini yakmasiyla devam etti.

Program sonrasinda Ilçe Orman Isletme Sefligi tarafindan belirlenen alana 21-26 Mart Dünya Ormancilik Günü ve Orman Haftasi programi kapsaminda, toplumun her kesiminden ve yas grubundan insanlara agaç sevgisini asilamak ve ormanlarin önemine yönelik farkindaligi artirmak amaciyla fidan dikimi gerçeklestirildi.

Igde, çinar ve çam fidani dikilmesi programinda konusan Ilçe Kaymakami Halil Ibrahim okumus, "Ormanlar bizim akcigerlerimizdir. Oksijen deposudur. Topragin olusmasini saglayan en önemli etkenlerdendir. Ormana, çevreye karsi bilinçli olmak durumundayiz" dedi.

Programa Ilçe Kaymakami Halil Ibrahim Okumus, Ilçe Belediye Baskani Eczaci Nurullah Savas, Ilçe Milli egitim Müdürü Ahmet Atasman, Ilçe Orman isletme Sefi Gökhan Buran, Durhasan Orman isletme Sefi Sait Akgün, Daire müdürleri, Okul Müdürleri, Ögretmenler ve ögrenciler ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA