Bursa'da 'Startup Yatirim Ekosistemi' Bir Araya Geliyor

Girisimcilerle yatirimcilari bir araya getiren in4startups dijital platformu, Bursa Eskisehir Bilecik Kalkinma Ajansi (BEBKA) ev sahipliginde "Startup Yatirimcisi Nasil Olunur?" baslikli bir program düzenliyor. Programda startup yatirimciligi konusunda bilgi sunumlari, basarili startup yatirim süreçlerinin vaka anlatimi ve yatirima açik startuplarin sunumlari gerçeklestirilecek. Program, basarili yatirimcilarin deneyimlerinden yararlanarak, yeni dönem startup yatirimcilarinin yetistirilmesine odaklanacak.

Program, katilimcilarina startup yatirimlarina dair genis bilgiler sunmanin yani sira, gerçek yasamdan alinmis örneklerle yatirim süreçlerini detayli bir sekilde isleyecek. Bu özel program, alaninda uzman pek çok konusmaciyi agirlayacak. Bu konusmacilar, geçmiste gerçeklestirdikleri basarili yatirimlari, nasil degerlendirme yaptiklarini, yatirim kararlarina nasil vardiklarini ve yatirimci ile girisimci arasindaki iliskinin nasil kurulup, sürdürülmesi gerektigini katilimcilarla paylasacaklar. Bu interaktif sunumlar, katilimcilara yatirim yapma konusunda derinlemesine bir bakis açisi kazandirirken, ayni zamanda yatirim yapma sürecinde karsilasabilecekleri zorluklara karsi nasil hazirlikli olunabilecegini de gösterecek.

24 Nisan Çarsamba günü gerçeklestirilecek etkinlik Bursa ve çevre illerdeki girisimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi ve startup yatirimciligina ilgi duyan bireysel yatirimcilarin farkindaliklarinin arttirilmasini hedefliyor. Katilimcilara sunulan bu degerli bilgiler ve deneyimler, potansiyel yatirimcilarin yatirim yaparken daha bilinçli kararlar almasini saglayacak. Ayni zamanda, startup sahiplerine de projelerini genis bir yatirimci kitlesine sunma ve bu projeleri üzerinden geri bildirim alma sansi taniyacak. Etkinligin bir diger önemli amaci da yatirimcilar ile girisimciler arasinda saglam ve uzun süreli is iliskileri kurulmasina zemin hazirlamak. Bu sayede hem girisimciler hem de yatirimcilar için karsilikli fayda saglayacak bir ekosistem olusturulmasi hedefleniyor.

Program BEBKA Genel Sekreter Vekili Sabri Bayram’in açilis konusmasiyla baslayacak ve BEBKA girisimcilik faaliyetlerini anlatacak. Programda in4startups kurucu ortagi Ahmet Sefa Bir, Asya Ventures Yönetici Ortagi Serafettin Özsoy gibi startup yatirim dünyasinin önde gelen birçok ismi panelist olarak yer alacak.

Programin öne çikan özellikleri:

Girisimcilik faaliyetleri: BEBKA girisimcilik ekosisteminin gelistirilmesi sonuç odakli programi detaylarini paylasacak.

Deneyimli yatirimcilarin katilimi: Sektörün önde gelen yatirimcilari, deneyimlerini ve basari hikayelerini paylasacak.

Vaka çalismalari: Gerçeklesen basarili startup yatirimlarinin detayli vaka çalismalari ile katilimcilara yol gösterici bilgiler sunulacak.

Ag kurma firsatlari: Program, benzer düsünen profesyoneller ve potansiyel yatirimcilarla etkilesim ve ag kurma firsatlari saglayacak.

Interaktif oturumlar: Soru-cevap seanslari ve panel tartismalari ile katilimcilar, konusmacilarla dogrudan etkilesime geçebilecekler.

Sanayi ve Teknoloji Bakanligi koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren BEBKA ve in4startups, girisimcilik ekosisteminin güçlenmesine katkida bulunacak bu önemli etkinlik için tüm ilgili kisi ve kurumlari Bursa’ya davet ediyor.

Katilim ve etkinlik detaylari için in4startups.com adresini ziyaret edilebilir. Etkinlik Basvuru formu: https://forms.gle/tEQNZsv7CqYH4NPG6
Kaynak: İHA