Depremzede Kadinlarin Elinde Pisen Yemekler, Günde 500 Kisinin Iftar Yemegi Oluyor

Depremin vurdugu Hatay’da hayirseverlerin yardimlariyla depremzede 15 kadin tarafindan pisirilen 3 çesit yemek, günde 500 kisinin iftar yemegi oluyor.

Depremzede Kadinlarin Elinde Pisen Yemekler, Günde 500 Kisinin Iftar Yemegi Oluyor


Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar alan Hatay’a Türkiye’nin ve dünyanin dört bir yanindan yardim gelmeye devam ediyor. Yurt disindan ve yurt içinden hayirseverlerin destekleriyle Hatay’in Kirikhan ilçesi Baldiran Mahallesi’ne Ramazan ayinda depremzede vatandaslara yemek dagitabilmek için asevi kuruldu. Depremzede 15 kadinin ve 13 erkegin bir araya gelmesiyle Zuhal Özsakinç öncülügünde kurulan asevinde günlük 500 vatandasa 3 çesit yemek çikiyor. Depremzede kadinlarin elleriyle hazirladiklari yemekler, ailelerin sofralarinda yeniden bir arada olmalarini sagliyor.

Depremzede vatandaslara umut olmak adina asrin felaketinin ilk gününden itibaren sahada yer alan Zuhal Özsakinç, “Ramazan ayinda gönüllerimiz bir, soframiz bir olsun diye; Hollanda Türk Gönüllüleri Vakfi’nin destekleriyle burada bir asevi kurmaya karar verdik. Bu asevini Kirikhan ilçesi Baldiran Mahallesi’nde kurduk. Kadinlarimizda uzun süredir takip ettigimiz aileler. Her birinin ayri bir hikayesi var. Depremde; eslerini, tüm ailesini kaybeden arkadaslarimiz var. Gönüllerimiz bir, soframiz bir olsun diyerek 250 kisilik kapasiteyle basladik. Suan da bu gün 6’nci Günümüz ve 500 kisilik kapasiteyle devam ediyoruz. 15 kadinimiz var mutfakta, sahada da bu yemekleri ulastiran 13 erkek arkadaslarimiz var” dedi.



“Çok mutlu oluyorum, gururluyum böyle yardim ettigim için”

Asrin felaketinde esini ve 2 kizini kaybeden Esme Yitmez, asevinde görev aldigi için mutlu oldugunu belirterek “Depremde esimi ve 2 kizimi kaybettim, kendimde enkazdan çiktim. Yardim sever gönüllü olarak çalisiyoruz, Zuhal hanim sayesinde. Destek çikti bize ve ayakta tuttu beni. Çok mutlu oluyorum böyle yardim ettigim için gururluyum” ifadelerini kullandi.

“Bu yemekler; uzvunu kaybedenlere, çadirda kalanlara ve ihtiyaç sahibine dagitiliyor”

Depremde esini kaybeden ve kendisi de enkazdan kurtarilan Çigdem Açil, “Esimi depremde kaybettim, benimde kalça legen kemigim kirildi ve bir bacagim 4 buçuk saantim kisa kaldi. Elimizden geldigi kadar zor durumda olan insanlara yardimci olmak istiyoruz. Zor günleri gördük, daha güzel günlere çikmak istiyoruz. Bu yemekler; uzvunu kaybedenlere, çadirda kalanlara ve ihtiyaç sahibine dagitiliyor” seklinde konustu.

Kaynak: İHA