IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'un Hakkini, Istanbul'a Teslim Edecegiz'

AK Parti IBB Baskan Adayi Murat Kurum, “Istanbul’un kaynagini Istanbul’a harcayacagiz. Istanbul’un hakkini Istanbul’a teslim edecegiz. Toplamda 650 bin yuvayi da Istanbul’un kaynaklariyla, bu inançla, bu azimle, milletimizle beraber yapacagiz” dedi.

IBB Baskan Adayi Kurum Açiklamasi 'Istanbul'un Hakkini, Istanbul'a Teslim Edecegiz'
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskan Adayi Murat Kurum, Zeytinburnu’nda düzenlenen 5 bin 126 bagimsiz bölümün Kentsel Dönüsüm kapsaminda Temel Atma ve Yikim Töreni’ne katildi.

Kentsel Dönüsüm Projesi neticesinde es zamanli olarak Atasehir, Besiktas, Tuzla, Güngören, Ümraniye, Kagithane, Bayrampasa’da yikim yapilirken, Zeytinburnu, Esenler, Üsküdar, Bagcilar Avcilar, Fatih ve Tuzla’nin da bir bölümünde Temel Atma Töreni yapildi. Programda Atasehir Belediyesi tarafindan Barbaros Mahallesi’nde yapilan Kentsel Dönüsüm Projesi Yikim Töreni’ne ise canli baglanti yapildi. Toplu bir sekilde dualar edildikten sonra toplamda 13 ilçenin yikim ve temel atma töreni butonlara basilmasiyla birlikte baslatildi.

Programa Murat Kurum’un yani sira Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Zeytinburnu Kaymakami Adem Uslu, Zeytinburnu Belediye Baskani Ömer Arisoy, AK Parti Istanbul Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe, Emlak Konut Genel Müdürü Cengiz Erdem, TOKI Baskani Ömer Bulut, bakan yardimcilari, milletvekilleri ve çok sayida hak sahibi vatandas katildi.



"600 bin civarinda bir an önce yikilip yenilenmesi gereken bagimsiz birim var"

Programda konusan Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, “Kentsel dönüsüm her baba yigidin harci degil. Bunu sadece bizim arkadaslarimiz yapiyor. Bugün 7 yerde yikim, 7 yerde temel atma var. Neredeyse tamami AK Partili belediyeler, sadece 3 tanesi farkli partiden gözüküyor. Onlar da bizim bakanligin çalismalari. Yani Istanbul’da kentsel dönüsümü yaparsa AK Parti yapar, baska da hiç kimse yapmaz. Ögrenmisler bir kelam, ‘Efendim biz kentsel dönüsüme karsi degiliz, rantsal dönüsüme karsiyiz’ diyorlar. Vallahi biz de karsiyiz. Kimse rantsal dönüsüm yapmasin. Bu sözü söyleyerek kaçamazsiniz. Kentsel dönüsüm yapin. Söz verdiginiz gibi Istanbul’u depreme hazirlayin. Biz hem genelde hem yerelde eser siyaseti takip ediyoruz. Yillardir hizmet ederiz. Bizi hep is basinda görürsünüz. Murat Bey’in söyledigi gibi bizlere bu projeleri nasil yapacaksiniz diyorlar ya, bir ay içerisindeki yikip baslayacagimiz isin sayisi 15 bin oldu. Bundan sonra da böyle devam edecek. Biz iyi niyetle yola çiktikça inaniyoruz ki Allah bize yardim edecek. Her güzelin oldugu gibi bu cografyanin da bir kusuru var; depremsellik. Son yüz yil içerisinde karalarimiz ve denizlerimizde meydana gelen 6 ve üzeri siddetli yikici deprem sayisi 231. Her sene iki veya üç tane yikici deprem oluyor. Karamizda meydana gelen deprem sayisi ise 60’in üzerinde. Ölen insan sayisi 130 bin. Bizim bu gerçekligi bilerek hareket etmemiz gerekiyor. 600 bin civarinda bir an önce yikilip yenilenmesi gereken bagimsiz birim var. 1 buçuk milyon civarindaki bagimsiz birim ise riskli gözüküyor. Bunun bir tek yolu var o da kentsel dönüsüm” diye konustu.



“Istanbul’umuzu afetlere karsi dirençli hale getirmek için 7 gün 24 saat çalisiyoruz”

Törende konusan IBB Baskan Adayi Kurum, "Istanbul istiklal, istikbal demektir. Biz bu sehri korumak, yeniden ayaga kaldirmak için kutlu bir yola çiktik. Bizim derdimiz belli, dermanimiz burada. Derdimiz Istanbul, dermanimiz Istanbul’dur. Istanbul’u afetlere karsi hazir hale getirmek, Istanbullu hemserilerimizin hayatini güvence altina almaktir. Bize düsen aziz Istanbul’a, davamizin sehrine, Fatih’in emanetine büyük bir gayretle sahip çikmaktir. Iste bugün Istanbul’a sahip çikmak, bu güzel sehri bekleyen afetlere karsi tedbir almak için biriz, beraberiz. Istanbul’umuzu afetlere karsi dirençli hale getirmek için 7 gün 24 saat çalisiyoruz. Istanbul’a eser ve hizmet siyasetiyle güvenli, yesil ve çevre dostu hayat alanlari kazandirip yeni bir tarih yazmakta kararliyiz” dedi.



“Milletimiz 31 Mart’ta bu is bilmez yönetime sandikta en güçlü cevabi verecektir”

Kentsel dönüsümün önemine deginen Kurum, mevcut IBB yönetimini de su sekilde elestirdi:

“Bugün bu güzel sehirde 39 ilçemiz, 7.5 milyon evimiz ve isyerimiz var. Tam 1.5 milyon yuvamiz su anda sagliksiz durumda. 650 bin yuvamizin acilen dönüsmesi gerekiyor. Sadece Zeytinburnu’muzda Telsiz Mahallesi’nde 378 bagimsiz bölümü kentsel dönüsüm kapsaminda yaptik ve hak sahiplerine teslim ettik. Bestelsiz Mahallesi’nde 19 binada 157 bagimsiz bölümün insalarini Zeytinburnu belediye baskanimizla tamamladik. Bugün bu kadar acil bir konuda CHP’li IBB yönetimi ne yapiyor? Ne acidir ki tas üstüne tas koymus durumda degiller. Durumun ciddiyetinin bile farkinda degiller. Istanbullulari 5 yil boyunca verdikleri dönüsüm vaadiyle sadece kandirdilar. Ayni deprem seferberlik planini 3 kere yayinlayarak, Istanbullularin akliyla alay ettiler, yavrularimizin gelecegine ihanet ettiler. ‘Her yil 20 bin, 5 yilda 100 bin konut dönüstürecegiz’ dediler, 5 bin konutu bile dönüstürmediler. ’15 bin sosyal konutu süratle bitirecegiz’ dediler, sözlerini tutmadilar. Üstelik milletimizle dalga geçer gibi televizyonun karsisina geçip bu sözler soruldugunda ‘Hatirlamiyoruz’ dediler. Ama ben suna inaniyor ve görüyorum ki milletimiz 31 Mart’ta bu is bilmez yönetime sandikta en güçlü cevabi verecektir.”

“Istanbul’un hakkini, Istanbul’a teslim edecegiz”

Istanbul’un bir deprem sehri oldugunu vurgulan Kurum, “Gerçek belediyeciligin neferleri artik sahaya çikmistir. Bizler annelerimizin, yavrularimizin umutlarini asla bosa çikarmayacagiz. Istanbul’u el ele hep birlikte dönüstürecegiz. Biz tüm bunlari yaparken birileri ‘Murat Kurum, 650 bin konutu nasil yapacak’ diyor? Defalarca anlatmamiza ragmen anlamayanlara bir kez daha tane tane anlatiyorum. Bu konutlarin 650 bininin 300 binini KIPTAS eliyle yapacagiz. 250 binini özel sektörümüzle yapacagiz. Geriye kalan 100 bini de sosyal konut olarak insa edecegiz. Evleri dönüsüme girecek vatandaslarimiza uygun sekilde kiralayacagiz. Istanbul’un kaynagini Istanbul’a harcayacagiz. Istanbul’un hakkini Istanbul’a teslim edecegiz. Toplamda 650 bin yuvayi da Istanbul’un kaynaklariyla, bu inançla, bu azimle, milletimizle beraber yapacagiz. Daha önce bakanlik görevimi yürütürken 5 yilda 365 bin yuvamizin yapimini baslattik. Dogal afetlerde söz verdigimiz 46 bin konutumuzu yaptik. Istanbul’umuzda dar gelirli kardeslerimizin ev sahibi olabilmesi için TOKI ile 80 bin konutun yapimini baslattik. Istanbul’da 173 bin konutun dönüsüme nasil girdigini görürsünüz. Yari zamanli belediye baskanligi yapan bu kisi hangi yalan siyaseti yaparsa yapsin, biz 1 Nisan sabahi milletimizle el ele verip 650 bin konutumuzu birlikte yapacagiz. Bu isin partisi, siyaseti veya ideolojisi yoktur. Bu seçimde, herhangi bir adaya veya partiye degil’ kendi hayatimiza, kendi gelecegimize oy verecegiz. Yavrularimizin istikbaline oy verecegiz. Istanbullulara söz veriyorum. Istanbul’un 5 yildir cefasini birlikte çektik, önümüzdeki 5 yilda ise sefasini birlikte sürecegiz, güzelliklerini birlikte yasayacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA