'Sokak Köpeklerinin Mamasi Çalinmasin' Diye Kamera Koydular

Balikesir’in Edremit Belediyesi sokak köpekleri besleme noktasinda mamalarin çalindigini fark eden hayvanseverler kendi girisimleri ile bölgeye güvenlik kamerasi koydular. Güvenlik kamerasi sokak köpeklerinin mamalarinin baska sahislarca alindigi anlari kayit altina aldi. Yasananlar savciliga sikayet konusu oldu.

'Sokak Köpeklerinin Mamasi Çalinmasin' Diye Kamera Koydular
Edremit Belediyesi tarafindan olusturulan sokak köpekleri besleme merkezine konulan mamalarin hizli bir sekilde tükendigini fark eden hayvanseverler harekete geçti. Can dostlari sahiplenen kisiler kendi aralarinda topladiklari paralarla bölgeye bir güvenlik kamerasi satin aldilar. Çalismaya baslayan güvenlik kamerasi kisa sürede sokak köpekleri için konulan mamalarin bir sahis tarafindan alindigini görüntüledi. Bunun üzerine hayvanseverler konuyu Edremit Cumhuriyet Savciligina sikayet ettiler ve adli süreç basladi.

Hayvansever ve Aktivist Arzu Ölmez, “Mamalar çalindigi için de biz Edremit Kaymakamina dilekçe verdik, emniyete dilekçe verdik ve kendi inisiyatifimiz, paramizla, bagislarla, kendi cebimizden buraya bir kamera taktik. Kamera taktiktan sonra da biz çalan sahsi görüntüledik. Adli süreç su anda devam ediyor. Savciliga verdik.” dedi.

Ölmez; sokak hayvanlarinin aç kalmamasi, güvenliklerinin saglanmasi ve bölgeye gelen hayvanseverlerin güvenliginin saglanmasi için böyle bir çalisma yaptiklarini ifade ederek, “Su anda buraya hayvanlarin beslenmesi eksik olmasin diye aç kalmasinlar güvencesi için kamera taktik. Bakin görüyorsunuz burada kimsenin özel hayatini ihlal edecek bir sey var mi? Burasi dag basi. Köpeklerin özel hayatini mi ihlal ediyoruz? Biz sikayet edilmeye baslandik. Buraya kamera koydugumuz için. Kimin özel hayatini ihlal ediyorum? Köpeklerin mi hayatini ihlal ediyorum? Ben bir hayvan aktivistiyim. Belediyenin kendi personeli mama alirken görüntülendi ve ben savciliga vermeden önce ihtar ettim kendisini. Uyardim ’Bölgeden mama almayin. Hem siz belediyeyi soyuyorsunuz hem bizim hakkimiza giriyorsunuz.’ dedim" seklinde konustu

Konulan kameranin bazi kisileri rahatsiz ettiginin altini çizen Arzu Ölmez, “Çünkü biz cebimizden alarak buraya mama veriyoruz. Ben buradan simdi sikayet edenlere de sesleniyorum. Hemen hepsi gönüllü hayvansever olarak bilinen insanlar. Buradaki kamera sizi niye rahatsiz etti? Benim emniyetim için konulmus, köpeklerin emniyeti için konulmus, can dostlarin aç kalmamasi için buraya bu kamera kondu. Kamera takildigindan beri buradaki mamalar çalinmiyor.” dedi.

Kaynak: İHA