(Özel) Iftar Sofralarinin Vazgeçilmez Tatlisi Güllaç Tezgahlarda Alicilarini Bekliyor

Ramazan ayinda iftar sofralarinin vazgeçilmez tatlisi güllaç tezgahlarda yerini aldi. Hafif tatli olmasi nedeniyle oruç ibadetini yerine getirenlerin sikça tercih ettigi güllaç tatlisinin ustalari yogun mesaisine basladi.

(Özel) Iftar Sofralarinin Vazgeçilmez Tatlisi Güllaç Tezgahlarda Alicilarini Bekliyor
Ramazan ayinin gelmesi ile birlikte iftar sofralarinin geleneksel tatlisi güllaç tezgahlarda yerini aldi. Hafif bir tatli olmasi sebebiyle oruç ibadetini yerine getirenlerin iftarda vazgeçilmez lezzeti güllaç Ramazan ayinda yogun ilgi görüyor. Ceviz veya findik gibi iç malzemeleri ile zenginlestirilen güllaç, nar ve Antep fistigi ile süsleniyor. Geçtigimiz Ramazan ayinda kilogrami 200 liradan tezgahlarda yerini alan güllaç bu yil ise 300 liralik fiyat etiketi ile alicilarini bekliyor.

“Püf nokta sütün yeterli seviyede kaynamasi”

Ramazanin geleneksel lezzeti güllaci evde yapmak isteyenler için püf noktalarina deginen Bursa Tatlicilar Odasi Baskani Necip Das, “Güllaç hafif ve sütlü bir tatli oldugu için Ramazan ayinda sikça tercih ediliyor. Hamur tatlilar iftardan sonra agir geliyor ama güllaç öyle degil, dolayisiyla Ramazan ayinin vazgeçilmezi. Süt sekerle kaynatiliyor. Burada püf nokta sütün yeterli seviyede kaynamasi. Süt ne kadar kaynar olursa güllaç yufkasi da o kadar yumusuyor. Güllaç yufkasini süte bandirip tepsiye dösüyoruz. Dileyenler findik veya ceviz de ekliyor. Süs olarak da nar ve Antep fistigi tercih ediliyor. Geçtigimiz yil kilogrami 200 lira civarindaydi. Bu yil ise fiyatini 300 lira olarak belirledik. Geçtigimiz yila göre fiyati daha uygun çünkü maliyetleri daha fazla artti” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA