Kars, EMITT 2024 Fuari'nda Tanitiliyor

Bu yil 27’ncisi düzenlenen Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapilarini ziyaretçilerine açti.

Kars, EMITT 2024 Fuari'nda Tanitiliyor
Fuarin açilisi Istanbul Valisi Davut Gül, Antalya Büyüksehir Belediyesi Baskani Muhittin Böcek, EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydin, Yönetim Kurulu Baskanimiz Kadir Bozan, TÜROFED Baskani Erkan Yagci olmak üzere birçok yöneticinin katildigi kurdele kesme töreniyle gerçeklestirildi.

95 ülkeden 595’ten fazla katilimcinin yer aldigi fuarda "Seyahat Trendleri", "Saglik Turizmi", "Sorumlu Turizm" ve "Seyahat Teknolojileri" konulari isleniyor.

Kars olarak, EMITT Fuarinda Kars Valiligi himayesinde, Il Kültür ve Turizm Müdürlügü koordinasyonunda, Kars Ticaret ve Sanayi Odasi (KATSO), Serhat Kalkinma Ajansi (SERKA), özel sektör ve sivil toplum temsilcilerince ilin tüm degerleri tanitiliyor.

EMITT Fuari’nda, Kars standinda Kars Ticaret ve Sanayi Odasi tarafindan Kars’in Cografi isaretli ürünleri, kültürel ve tarihi degerleri, Dogu ekspresi, Sarikamis Kayak Tesisleri ve yöresel ürünlerinin tanitimlari saglaniyor.

Stantta Kars’in tarihi dokusunu yansitan Kars Evleri/Yapilari, Dogu Ekspresi, Sarikamis Kayak Tesisleri kayak simülasyonu ile Kars’in cografi isaretleri tanitilmakta ve konuklara bilgiler veriliyor.

Kars Ticaret ve Sanayi Odasina bagli Turizm Sektöründe faaliyet gösteren üyeler adina EMIT Fuarina katilim saglayan Baskan Kadir Bozan Kars’in standina gösterilen ilgiden oldukça memnun oldugunu dile getirdi.

Stantta yer alan Kars’in tarihi ve kültürel degerlerinin kentin tanitimi için çok yararli oldugunu belirten Bozan, “Burada görsel ve dijital olarak Kars’in tarihi, turistik, kültürel yerleri ve degerleri tanitiliyor. Bu bakimdan Kars’a gitmeden Kars burada ziyaret edilmis oluyor. Bu çalismalar ilimizin tanitimi için oldukça önemli” dedi.

Kars’in cografya, tarih, kültürel ve dogal güzellikler açisindan muazzam birikimi olan bir kent olduguna ve Kars’in doga turizmi, kis turizmi, tarih turizmi, inanç turizmi, gastronomi turizmi ve kültürel turizm gibi birçok alanda olanak sagladigini vurgulayan Bozan, “Bir tarafta Sarikamis Kayak Tesisleri, bir tarafta Ani Harabeleri diger tarafta Çildir Gölü ve merkezde Kars Tarihi yapilari var. Kayak yapabilirsiniz, Ani Harabelerinde gezebilirsiniz, tarihi yapilari kesfedebilirsiniz, inançlarinizi yasayabilirsiniz dolayisiyla Kars turizm açisindan muazzam imkanlar sunuyor. Bu anlamda kentimizin turizm alaninda hak ettigi yerlerde olabilmesi için KATSO olarak tüm imkanlarimizi seferber edecegiz ve Kars’i turizm kenti yapmak için var gücümüzle çalisacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA