Gaziantep Nurdagi'nin Ayakta Kalan Tek Camisinde Kandil Yogunlugu

Gaziantep’te depremin en çok etkiledigi Nurdagi ilçesinin merkezinde ayakta kalan tek camide Miraç Kandili yogunlugu yasandi. Kandil programinda Kuran okundu, dua edildi.

Gaziantep Nurdagi'nin Ayakta Kalan Tek Camisinde Kandil Yogunlugu
Nurdagi’nda, Miraç Kandili dolayisiyla ilçe merkezinde depremden etkilenmeyen geçici barinma merkezlerinin bulundugu bölgedeki Fatih Millet Camisi’nde program düzenlendi.

Nurdaglilar mevlit programina yogun katilim gösterdi.

Yatsi namazi öncesi düzenlenen programda, depremde hayatini kaybedenler ve etkilenenler için dualar edildi. Kandil simidinin dagitildigi program geç saatlere kadar devam etti.

"Devletimize zeval gelmesin"

Camiye gelen Mustafa Kurtoglu, “Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Birlikte olursak her seye gücümüz yeter. Imkanlarimiz çok iyi eksik bir seyimiz yok. Tüm ümmetin kandili mübarek olsun” dedi.



"Buruk ama yine de sevinçliyiz"

Yasar Bahar ise "Tüm Islam aleminin Miraç Kandili’ni kutlarim. Peygamberimizin miraca çiktigi gün, Müslümanlarin bayramidir. Depremde torunumu, oglumu kaybettim. Allah mekanlarini cennet eylesin. Bu camimiz önceden vardi. Mahallemizde de çok cami vardi, onlara da giderdik. Bu kandil biraz buruk geçiyor. Ama ne kadar buruk olsa sevinçliyiz” diye konustu.

Kaynak: İHA