Dondurucu Soguklarda Yaban Hayvanlari Unutulmadi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Tatvan Gençlik Merkezi Sevgi ve Merhamet Timi gönüllüleri, dondurucu soguklarda yasamaya çalisan kuslar için hazirladiklari yemlikleri agaçlara asti.

Dondurucu Soguklarda Yaban Hayvanlari Unutulmadi
Son günlerde etkisini sürdüren kar yagisi ve dondurucu soguklar sebebiyle insanlarin yani sira yaban hayvanlari da zorluk çekiyor. Tatvan ilçesinde bulunan Tatvan Gençlik Merkezi Sevgi ve Merhamet Timi gönüllüleri, dondurucu sogukta disarida kalma mücadelesi veren kuslari da unutmadi. Gençlik Merkezinde pet siseler ile hazirladiklari yemlikleri Tatvan sahilinde bulunan agaçlara asarak içerisine bugday dolduran genç gönüllüler, yeni projeler üretmek için çalismalarini sürdüreceklerini belirtti.

Tatvan Gençlik Merkezi Müdürü Burhanettin Avsar, rutin olarak her sene dondurucu soguklarda yabani hayvanlari unutmadiklarini söyledi.

Tatvan’da bulunan her agaca bu yemliklerden yapmayi hedeflediklerini söyleyen Gençlik Lideri Ömer Göktan, “Sevgi ve Merhamet Timi’nde görev alan gönüllüleriyle beraber kus yemlikleri yaptik. Hava sartlarinin soguk olmasindan dolayi yabani hayvanlarimiz için kirik bugday doldurarak agaçlara astik. 20 agaca kirik bugday dolu yemlikleri astik ve hedefimiz daha fazla agaca daha fazla yemlik asmaktir. Tabii kuslarin yani sira disarida yasayan kedi ve köpeklere de mama birakiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA