Gümüshane'nin Tek Ocakbasi Isletmesi Çevre Il Ve Ilçelerden Lezzet Tutkunlarinin Akinina Ugruyor

Gümüshane’nin tek ocakbasi isletmesi çevre il ve ilçelerden lezzet tutkunlarinin akinina ugruyor.

Gümüshane'nin Tek Ocakbasi Isletmesi Çevre Il Ve Ilçelerden Lezzet Tutkunlarinin Akinina Ugruyor
Istanbul’da bu isi yaparken 8 yil önce baba ocagi Siran ilçesine dönerek Gümüshane’nin tek ocakbasi tesisini açan Savas Kaya, 20 yillik tecrübesiyle vatandaslara et mangal konusunda hizmet veriyor.

Ilçe merkezindeki Karaca Mahallesinde 4 ocakla islettigi tesisinde kullandigi etin kivircik merinos kuzu oldugunu ve Kelkit, Erzincan ve Bayburt’tan özel olarak temin ettigini kaydeden Kaya, uzun yillar Istanbul’da edindigi bilgi ve tecrübelerini memleketi Gümüshane’de sürdürdügünü söyledi.



Kalabalik oldugunda insanlarin beklemesi için özel dinlenme bölümleri olan tesisi aile bireyleriyle birlikte islettigini ve fiyatlarinin da oldukça uygun oldugunu dile getiren Kaya, tesislerinden Gümüshane merkez, Kelkit, Erzincan, Trabzon, Giresun Çamoluk, Alucra ve Sivas Gölova’dan çok gelen oldugunu belirtti.



“20 senedir bu isin içindeyim”

Etin kalitesi ve lezzetini bildikleri için yalnizca Siran degil çevre il ve ilçelerden çok sayida müsterisi oldugunu ifade eden Kaya, “Et mangal üzerine çalisiyorum. 20 senedir bu isin içindeyim. 8 senedir de bu tezgahi açtim Siran’a. Burada et mangal, köfte, et, sucuk, iste kendi tarzinda mangal üzeri malzemeler yapiyoruz. Buradaki etin kalitesi ve lezzetini bildikleri için insanlarin yüzde 90’i disaridan geliyor. Isimi güzel ve temiz yaparim. Iyi bir sanatkarim. Istanbul’dan gelmeyeyim. Istanbul’da da bu isi yaptim. Kendimize 16 mangalli bir yer açtik ondan sonra da mecburiyetten memlekete geldik. Burada da 4 ocakli bir tezgah açtik. Dükkanda ailemle beraber çalisiyorum” dedi.



“Bu ette koku yok, herkes yiyebiliyor”

Kalabalik oldugunda gelenlerin özel bekleme bölümlerinde bekledigini hatirlatan Kaya, “Gelenlerden hiç kimse de gidip gitmek istemiyor. Ben bekleyip etimi yiyecegim diyor. Bizim kullandigimiz Merinos kivircik kuzu. Bu eti herkes yiyebiliyor. Bu ette koku yok. Macar Merinosu irki kullaniyoruz genelde. Bu bölgede Kelkit’te, Erzincan Refahiye’de, Bayburt’ta var. O arkadaslardan temin edip isletmemizi çalistiriyoruz” diye konustu.

Isletmesinin genelde Cuma, Cumartesi, Pazar günleri çok yogun oldugunu ve saat 17’den yogunlugun basladigini dile getiren Kaya, “Aksam saat 21’den sonra isletmemizi kapatiyoruz. Mangal temizlikleri oldugu için mecbur erken kapatmak zorundayiz. Genelde buranin müsterisi Kelkit, Erzincan, Gümüshane Merkez, Trabzon’dan gelen oluyor. Çamoluk, Alucra tarafindan çok gelen var. Gölova’dan gelen var. Fiyatlarimiz uygun. Bunun üretimi bizde oldugu için yani biz kendimiz aldigimiz için, isçimizde olmadigi için bizi kurtariyor. Hayatinizda güzel kuzu eti yemek istiyorsaniz sizi isletmemizi bekliyoruz. Yedikten sonra karari kendiniz verirsiniz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA