Çocuklarina Depremin Yil Dönümünü Unutturmak Için Kayak Merkezine Akin Ettiler

Kahramanmaras merkezli 6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen ve ’asrin felaketi’ olarak adlandirilan depremlerin üzerinden 1 yil geçti. Vatandaslar ise stresleri azaltmak için Yedikuyular Kayak Merkezine akin etti.

Çocuklarina Depremin Yil Dönümünü Unutturmak Için Kayak Merkezine Akin Ettiler
Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinin üzerinden 1 yil geçti. Merkez üssü Pazarcik ve Elbistan ilçeleri olan depremlerden 11 ilde yüzbinlerce insan etkilenmisti. Depremin yil dönümünde vatandaslar streslerini azaltmak için Kahramanmaras’ta bulunan Yedikuyular Kayak Merkezine gelerek eglendi. Kayak merkezine gelen vatandaslar kar topu oynayip müzik esliginde doyasiya eglendi. Dron ile çekilen görüntülerde, vatandaslarin kayak merkezine yogun ilgi gösterdigi görüldü.

Çocuklari eglendirmeye getirdiklerini söyleyen Mesut Göçker, "6 Subat depreminin psikolojik sorunlarini atsinlar diye buraya getirdik. Yarin okul da açilacagi için gezelim dedik. Çocuklari eglendirmeye getirdik. Artçilar devam ettigi için çocuklar evlerde durmak istemiyorlar. Konteynerleri tercih ediyorlar. Çocuklar stres atsinlar eglesinler diye geldik" dedi.

Fatih Kösken, "Yariyil tatiliydi. Asrin felaketi bir deprem yasadik. Bunun yil dönümü de geliyor. Çocuklara depremi unutturmak, yariyilda eglence olsun diye buraya getirdik" seklinde konustu.

Meryem Kahraman ise, "Üniversite ögrencisiyim. Hatayliyim. Benim de kayiplarim var. Kafa dagitmaya, biraz da eglenmeye geldik. Kardesim ve kuzenlerimle birlikte Kahramanmaras geldik. Stres ve üzüntümüzü atmak istedik. Geçmeyecek ama bir duygu degisimi olmasini istedik" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA