Afetzede Vatandas Anahtarini Teslim Aldigi Evine Kavustu

Depremin vurdugu Hatay’in Payas ilçesinde yasayan afetzede vatandas, yeni evinin heyecanini esiyle paylasti.

Afetzede Vatandas Anahtarini Teslim Aldigi Evine Kavustu
Asrin felaketinde büyük yikim yasayan Hatay’in yeninden insasi için Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi deprem sonrasi çalismalara baslamisti. Deprem sonrasi TOKI tarafindan yapimina baslanan ve teslime hazir hale gelen afet konutlarinin hak sahipleri 3 Subat tarihinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in öncülügünde gerçeklesen kura çekimi ile belirlenmisti. Kurayla konutlari belli olan afetzede vatandaslar, 4 Subat tarihinde de evlerine kavustu. Asrin felaketinin yil dönümünde depremzedelerin yeni evlerine kavustugu Payas ilçesinde 1. Etap projesi kapsaminda insa edilen 827 konuttan yapimi tamamlananlar hak sahiplerine teslim edildi.

Depreme Hatay’in Payas ilçesi Fatih Mahallesi’nde yakalanan Ramazan Çelen, depremde evini kaybetti. Emekli olan Çelen, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden yeni evinin anahtarini aldi. Yeni evini gören Çelen, esiyle birlikte evi gezerken mutluluklari ve heyecanlari yüzlerinde okunuyordu.

“Deprem oldugunda yerimizden kipirdayamadik”

6 Subat depreminde büyük bir sarsintiyla uyandiklarini ifade eden Ramazan Çelen, "Deprem oldugunda yerimizden kipirdayamadik. Kendimizi güçlükle evden disari attik. Tekrar ayni seyleri yasamak kötü durum oldu. Rabbim bir daha böyle bir durumu göstermesin. Mutluluk verici ve çok güzel. Çok harika olmus. Allah devletimize zarar ziyan vermesin. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a Allah uzun ömürler versin. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” seklinde konustu.



“530 konutu mart ayinin ortalarinda teslim edecegiz”

Payas afet konutlarinda anahtarlarin sahiplerine teslim edildigini söyleyen Payas Belediyesi Afet Isleri Müdürü Fatih Beluk, “Vatandaslarimiza bugünden itibaren evleri teslim etmeye basladik. Ayni zamanda önümüzdeki ay içerisinde diger kalan konutlarla birlikte kuzey kisimda bulunan tamami 3+1 530 konutu Mart ayinin ortalarinda teslim edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA