Izmir'de Cinayete Kurban Taksici, Mersin'de 450 Taksicinin Düzenledigi Konvoyla Anildi

Izmir’de sogukta üsümesin diye aracina aldigi müsteri tarafindan silahla vurularak öldürülen taksici Oguz Erge, İçel’de 450 taksicinin düzenledigi konvoyla anildi.

Izmir'de Cinayete Kurban Taksici, Mersin'de 450 Taksicinin Düzenledigi Konvoyla Anildi
Izmir’de sogukta üsümesin diye aldigi sahsin silahli saldirisina ugrayarak öldürülen taksici Oguz Erge için İçel’de 450 taksici bir araya geldi. Bir bölümü 6. Cadde otoparkinda toplanan taksiciler, Marina kavsagi üzerinden karsi yönden gelen diger meslektaslariyla bir araya geldi. Sahil yolu üzerinden liman kavsagina dogru konvoy olusturan 450 taksici, Istiklal Caddesi üzerinde gerçeklestirdikleri turu yine 6. Cadde otoparkinda tamamladi. Taksicilerin araçlari üzerinde yer alan Türk bayraklari ile Oguz Erge’nin aracindaki güvenlik kamerasi görüntülerini içeren görseller dikkat çekti.

"Hepimiz Oguz Erge’yiz"

Konvoya katilan meslektaslarina tesekkür eden taksici Mehmet Salih Günay, "Taksi camiasindaki tüm arkadaslarimiz ekmek parasi kazanmak yerine gelip bizle konvoya katildigi için onlara çok tesekkür ediyorum. Izmir’de rahmetli olan Oguz Erge kardesimiz sag salim olabilirdi. Berkay olabilirdi, Mehmet olabilirdi, Seyit olabilirdi. Hepimiz Oguz Erge’yiz. Topragi bol olsun, mekani cennet olsun" dedi.

Gece gündüz trafikte olduklarini belirten Günay, "Insanlar sag olsun bizi çok sevdikleri için baska bir sey kullanacaklarina taksi kullaniyorlar. Güvenli bir sekilde, temiz bir sekilde biz de sevdiklerine kavusturmaya çalisiyoruz. Kavustururken yolda el kaldiran arkadaslarimiz oluyor, üsüyenler oluyor, parasi olmadigi halde gece gündüz hayrimiza diye götürdügümüz insanlar oluyor. Soförlerim benim kardesim, agabeyim, babam, annem yerine geçerler. Çünkü onlarla birlikte 24 saat kosusturdugumuz için bizim bir ailemiz oluyor, yabanci degiller. Onun için neden onlarin cani tehlikeye girsin?" diye konustu.



"Bizim sadece vites kolumuz, anahtarimiz ve direksiyonumuz var"

Yetkililerden sürücü koltugu arkasina sürücüyü güvene alacak bir çözüm talep ettiklerini belirten Günay, "Benim istegim ve ricam hiç yoktan bir koltuk tarafindan ve arka tarafina dogru çelikten bir seyler yaparlarsa kardeslerimizi, babalarimizi, bizi korurlarsa onlara minnettar oluruz. Bizim hiçbir seyimiz yok. Belimizde ne silahimiz var, ne biçagimiz var. Bizim sadece vites kolu var, anahtarimiz var, direksiyonumuz var. Yaklasik sag olsunlar gelenden de gelmeyenden de Allah razi olsun, 450’ye yakin araç 6. Cadde otoparkinda toplandik. Trafikte rahatsiz ettigimiz vatandaslarimiz olduysa herkesin adina onlardan da çok özür diliyorum. Mecburen gitmek zorundayiz. Çünkü sizin çocuklarinizi, ailelerinizi, eslerinizi, kizlarinizi tasiyan insanlariz. Bizim basimizin belaya girmemesi için böyle bir sey hükümetten ve emniyetten rica ediyorum" seklinde konustu.



"Yolcularin hiçbirinin kilina zarar getirtmemeye çalisiyoruz"

Konvoya katilan taksicilerden Ali Gürkan ise, "Arkadaslarimizin gerçeklestirdigi konvoya katildim. Çok tesekkür ediyorum hepsine. Allah herkesten razi olsun. Bütün analarimizin, bacilarimizin, kardeslerimizin can güvenligi bize ait. Bütün her seyleriyle taksimize biniyorlar. Ama bizim can güvenligimiz kime ait? Biz de can güvenligimizi istiyoruz. Elimizden geldigi kadar bizim araçlarimiza binen yolcularin hiçbirinin kilina zarar getirtmemeye çalisiyoruz. Önce biz ölürüz, sonra yolcular ölür" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA