Bakan Özhaseki Açiklamasi 'Deprem Bölgelerinde 110 Bin Kisi Üç Vardiya Çalismaya Devam Ediyor'

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, “Su anda deprem bölgelerinde çalisan mühendisinden isçi arkadaslarimiza kadar toplam 110 bin kisi gece gündüz demeden üç vardiya çalismaya devam ediyor” dedi.

6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerin büyük yikima ugrattigi Hatay’da kisa sürede yapimi tamamlanan kalici konutlarin kura çekimi ile anahtar teslimi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in tesrifleriyle gerçeklestirildi.

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, konutlarin teslim töreni öncesinde santiye alanlarini gezdi, çalismalari yerinde inceledi.

Bakan Özhaseki, Atatürk Caddesi’ndeki Emlak Konut santiyesi gezisinde ekiplerden çalismalar hakkinda bilgi aldi. Burada basina açiklama yapan Bakan Özhaseki, Hatay için hazirlanan 7 bin 275 konutun kuralarinin bugün çekilecegini söyledi.



“Zemine, üst tarafta yapacagimiz insaatlardan daha fazla önem veriyoruz”

Hatay’in Mezopotamya’nin kalbi oldugunu vurgulayan Bakan Özhaseki, "Bulundugumuz mekân Hatay’in kalbi. En önemli mekan burasi, Atatürk Caddesi. Zemine, üst tarafta yapacagimiz insaatlardan daha fazla önem veriyoruz. Neredeyse 20 metreye yakin zeminde kazik çakarak zemini saglamlastirarak, elverisli hale getirerek binalari yapiyoruz. Burada aylardir süren faaliyetlerde artik binalarin yavas yavas yükselmeye basladigini hep birlikte görüyoruz” diye konustu.



“100 bin civarinda konutun ya ihalesi yapildi ya da devam ediyor”

Hatay’da 135 bin civarinda konutun yikildigini hatirlatan Bakan Mehmet Özhaseki, “100 bin civarinda konutun ya ihalesini yaptik ya da ihale süreçleri devam ediyor. Bundan sonra da bir taraftan vatandaslarimiz ‘Yerinde Dönüsüm’ projesi ile evlerini yapmak istediklerinde onlarin önünü açacagiz. Bir taraftan da insaatlara devam edecegiz. Her basladigimiz insaata 1 yil gibi bir süre veriyoruz” seklinde konustu.



“110 bin kisi üç vardiya çalismaya devam ediyor”

Bakan Özhaseki, bir an önce vatandaslara verilen sözü yerine getirebilmek için bütün insaatlarda ekiplerin çok hizli bir sekilde islerine devam ettiklerine dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

“Su anda deprem bölgelerinde çalisan mühendisinden isçi arkadaslarimiza kadar toplam 110 bin kisi gece gündüz demeden üç vardiya çalismaya devam ediyor. Bizim amacimiz evi yikilan, konteynirda kalan vatandaslarimiz evlerine girinceye, ‘Allah sizden razi olsun’ deyinceye kadar çalismak, gece gündüz demeden bu faaliyetleri devam ettirmek. Bu amaçla da bugün burada ilk kuralari çekiyoruz. Sayin Cumhurbaskanimiz da burada olacaklar. Bir taraftan hastanelerin açilisini yapacak, bir taraftan kura çekimi törenine katilacak.”

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Özhaseki, daha sonra Uzun Çarsi’ya geçti. Burada esnafla bir süre sohbet eden Bakan Özhaseki, bir esnafin simitlerini satin alarak, vatandaslara dagitti.

Kaynak: İHA