Karadeniz Açiklamasi 'Vergi Yükünün Adaletli Ve Dengeli Dagilimi, Maliye Politikasinin Sosyal Amacidir'

Sinop Defterdari Mustafa Karadeniz, “Anayasa’nin 73. maddesine göre herkes, kamu giderlerini karsilamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dagilimi, maliye politikasinin sosyal amacidir” dedi.

Karadeniz Açiklamasi 'Vergi Yükünün Adaletli Ve Dengeli Dagilimi, Maliye Politikasinin Sosyal Amacidir'
Sinop’ta “35. Vergi Haftasi” kutlamalari kapsaminda tören düzenlendi.

Törende, Atatürk Aniti’na defterdarlik çelengi sunulmasinin ardindan saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu. Daha sonra günün anlam ve önemine iliskin açiklamalarda bulunan Sinop Defterdari Mustafa Karadeniz, "Her Yil subat ayinin son haftasi Vergi Haftasi olarak kutlanmaktadir. Birincisini 1990 yilinda kutladigimiz ve bu yilda 35 incisi düzenlenen geleneksel Vergi Haftasi 26 Subat-3 Mart 2024 tarihleri arasinda toplumumuzun her kesimine hitap edecek sekilde, çesitli etkinliklerle kutlanacaktir. Amacimiz hafta süresince kamuoyunda farkindalik olusturmak suretiyle verginin önemi ve kalkinmaya olan etkilerinin anlatilmasi, gönüllü vergi uyumunun saglanmasi ve ayni zamanda, toplumda vergi bilincinin olusturulmasidir. Bu dogrultuda, Vergi Haftasi’nda bir taraftan gelecegimizin vergi konusunda bilinçli ve kararli mükellefleri olacak çocuklarimiza ve gençlerimize vergi bilinci asilanirken, diger taraftan mükelleflerimiz ve vatandaslarimizla çesitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletisim ortaminin saglanmasina çalisilacaktir. Vatandaslarimiza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunlarin hepsinin ötesinde bir vatandaslik görevi oldugu hatirlatilacaktir. Vergi ödevi, bilindigi üzere kaynagini Anayasa’nin 73. maddesinden almaktadir. Maddede ‘Herkes, kamu giderlerini karsilamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlüdür. Vergi yükünün adaletli ve dengeli dagilimi, maliye politikasinin sosyal amacidir’ denilmektedir” ifadelerini kullandi.

Vergi Haftasi programina CHP Sinop Milletvekili Baris Karadeniz, Sinop Belediye Baskani Baris Ayhan, Sinop Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, Sinop Gençlik ve Spor Il Müdürü Mehmet Kalyon, Sinop Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Salim Akbas, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Haydar Gündogdu katildi.

Kaynak: İHA