Aras Kargo 16 Bin Fidani Toprakla Bulusturuyor
Aras Kargo, 6 Subat depremlerinde hayatini kaybedenlerin anisini yasatmak için Ege Orman Vakfi is birligiyle hatira ormani olusturuyor. 16 bin çalisani adina 16 bin fidani toprakla bulusturacak olan sirket, hatira ormani projesinin ilk asamasi kapsaminda Adana’da 5 bin fidan dikti. Geri kalan 11 bin fidanin ise nisan ayinda Tarsus’ta dikilmesi planlaniyor.

Türkiye’nin önde gelen kargo sirketlerinden Aras Kargo, 6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerde hayatini kaybedenlerin anisina anlamli bir projeye imza atti. Ege Orman Vakfi is birligiyle Aras Kargo Adana Sariçam Mevkii’nde hatira ormani olusturmak için 5 bin fidani toprakla bulusturdu. Sirketin 16 bin çalisanini temsilen 16 bin fidan dikilecek projede, nisan ayinda Tarsus’ta 11 bin fidanlik agaçlandirma çalismasi gerçeklestirilecek.
Adana’daki fidan dikim törenine basta Avusturya Postanesi CEO’su Georg Pölzl olmak üzere Aras Kargo CEO’su Carsten Wallmann, Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkin ve Aras Kargo CFO’su Barbara Hagen ile Ege Orman Vakfi Genel Müdür Yardimcisi Yasemen Bilgili katildi.
Fidanlar yeni hayatlara umut olacak
Türkiye’yi etkileyen deprem felaketinin üzüntüsünü derinden hissettiklerini belirterek sözlerine baslayan Aras Kargo Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Utku Ayyarkin, “6 Subat depremleriyle millet olarak derinden sarsildik. Bugün, Adana Sariçam Mevkii’nde Ege Orman Vakfi ile bir araya gelerek ’Ormanlari Yarina Tasiyoruz’ projemiz kapsaminda; dogaya olan sevgimizi ve sorumlulugumuzu bir kez daha gösterme firsati bulduk. Depremlerinin birinci yilinda, gelecek nesillere yemyesil bir dünya birakma hedefimiz dogrultusunda 16 bin Aras adina 16 bin fidani toprakla bulusturacagiz. Nisan ayinda Tarsus’ta 11 bin fidan daha dikerek, kaybettigimiz vatandaslarimiza ve çalisanlarimiza olan minnetimizi, saygimizi göstermeye devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.
Sürdürülebilirlik hedefi çerçevesinde yeni orman alanlari olusturan sirketin yönetici ve çalisanlarina tesekkür eden Ege Orman Vakfi Genel Müdür Yardimcisi Yasemen Bilgili ise, “Sirket, vakfimiz ile 2021 yilindan beri toplam 101 bin 23 adet fidan dikerek, bir orman ekosistem hizmetlerinin sürdürülebilirligine ve iklim krizi ile mücadeleye katkida bulundu. Tüm küresel yasam ormanlara bagli ve dogaya yapilan her müdahale sadece dogayi degil, tarimi, tatli suyu biyolojik çesitliligi ve yaban hayatini etkileyebilmektedir. Doga pozitif bir gelecege geçisimizi birlikte hizlandiracagiz” dedi.
Doga Dostu Araslar
“Ormanlari Yarina Tasiyoruz” projesi ile bugüne kadar 200 binden fazla fidan diken sirket, yillardir sürdürülebilirlik konusunda farkli alanlarda hem kurumsal hem de çalisan gönüllülügü temelinde çalismalar yürütüyor. Aras Kargo, 2014 yilinda kurdugu “Doga Dostu Araslar” katilimi ile kiyi temizligi, fidan dikimi, karbon ayak izini düsürmeye yönelik projeleri ve geri dönüsüme katki saglayan çevreci uygulamalar alaninda is birlikleri yürüterek bugün iyi ve degerli ne varsa, yarina tasimayi hedefliyor.
