Vali Çakir Açiklamasi 'Gelecek Tarimda Ve Hayvanciliktadir'

Mus Valisi Avni Çakir, pandemiyle birlikte tarim ve hayvanciligin öneminin daha da anlasildigini belirterek, “Kesinlikle gelecegin en cazibeli yatirimi gida ve tarima yapilacak olan yatirimlardir” dedi.

Vali Çakir Açiklamasi 'Gelecek Tarimda Ve Hayvanciliktadir'
Mus Valisi Avni Çakir, Bulanik ilçesini ziyaret ederek yapilan faaliyetler ile yapilmasi planlanan projeler hakkinda Bulanik Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Oguzhan Ocak’tan bilgi aldi. “Genel Güvenlik ve Asayis Toplantisi”na katilan Mus Valisi Avni Çakir ve beraberindekiler, daha sonra “Mus’ta Gençler Önce Egitimde Sonra Istihdamda Projesi” kapsaminda devam eden kurslari ziyaret etti. Avrupa Birligi ve Türkiye tarafindan finanse edilen, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi ve Bulanik Malazgirt Süt Üreticileri Birligi tarafindan yürütülen, Bulanik Kaymakamligi’nin istirakçi oldugu “Mus’ta Gençler Önce Egitimde Sonra Istihdamda Projesi” kapsaminda sürdürülen egitimde genç kursiyerlere tavsiyelerde bulunan Vali Çakir, “Bulanik’ta 130 bin küçükbas hayvan, 60 bin büyükbas hayvan var ve Bulanik Ovasi gibi bir ovaya sahipsiniz. Bolca su kaynaginiz var. Müthis bir zenginliginiz var. Gelecek tarimda ve hayvanciliktadir. Pandemiyle birlikte tarim ve hayvanciligin önemi daha da anlasildi. Dünyada neredeyse bir gida krizi olustu. Tarim ve hayvancilikta kendi kendine yeten ülkelerin hiçbir sikinti çekmedigini gördük. Iste bunu ön gören devletimizin de çiftçilerimize çok güzel destekleri var. DAKA, TDKK, KOSGEB, Tarim ve Orman Bakanligimizin çiftçileri destekleyen çok güzel projeleri var. Arkadaslar DAKA, TDKK, KOSGEB gibi kuruluslara projeler sunarak bu kuruluslarin hibe programlarindan faydalanalim. Ön yargilarimizdan kurtulalim, hayvancilik ve tarim sektöründe gelistirelim. Ayaklari yere saglam basan bilinçli birer çiftçi haline gelelim. Zaten su anda size verilen bu egitimlerin bir amaci da budur. Çiftçiligi utanilacak bir meslek olarak degil, gurur duyacaginiz bir meslek olarak görün. Ön yargilarimizi kiralim, geçimimize, rizkimiza bakalim. Arkadalar kesinlikle gelecegin en cazibeli yatirimi gida ve tarima yapilacak olan yatirimlardir” dedi.

“Nitelikli ve egitimli çiftçilere ihtiyacimiz var” diyen Vali Avni Çakir, sözlerini söyle sürdürdü:

“Su anda aldiginiz bu egitimlerin amaci da nitelikli, egitimli, bilinçli birer çiftçi olmaniz içindir. Bu yolda ilerlemek için daha çok arastirin, gidin örnek isletmeleri ziyaret edin. Imkaniniz yoksa yetkililerden bu örnek isetmeleri ziyaret etmeniz için destek isteyin. Arkadaslar, yönlendirin, talepte bulunun. Arkadaslar bu isler sadece egitimde kalmasin icraata geçin. Imkaniniz yoksa arkadaslarinizla bir araya gelip küçük isletmeler kurun öyle baslayin. Ailenizin destegi ve devletimizin verecegi destegi bir araya getirerek çalismalar yürütün.”

Daha sonra Bulanik Kadin Futbol Takimi ile bir araya gelen Mus Valisi Avni Çakir, bir süre kadin futbolcularla görüstükten sonra ilçeden ayrildi.
Kaynak: İHA