Sabirsiz Bebek Dünyaya Gözlerini Ambulansta Açti

DENIZLI – Denizli’nin Honaz ilçesinde dogum sancilarinin baslamasi üzerine 112 Acil Saglik ekiplerinden yardim talep eden anne, bebegini ambulansta dünyaya getirdi.

Sabirsiz Bebek Dünyaya Gözlerini Ambulansta Açti


Denizli’nin Honaz ilçesinde dogum sancilari baslayan annenin yakinlari, 112 Acil Çagri Merkezini arayarak yardim talebinde bulundu. Çagri üzerine Honaz Acil Saglik Hizmetleri Istasyonundan hareket eden 112 Acil Saglik ekibinin yardim talebi üzerine adresten aldigi vakada, annenin hastaneye nakli sirasinda ambulansta dogum gerçeklesti.

Ekip sorumlusu AABT Irem Döne Kamali, yardimci saglik personeli AABT Pinar Türk ve sürücü AABT Ahmet Kayhan tarafindan bebek ve anne saglikli bir sekilde hastaneye teslim edildi. Anne ve bebeginin ilk müdahalesini yapan 112 ekibi, dogum için hastaneyi bekleyemeyen sabirsiz bebek ile hatira fotografi çektirdi. Dünyaya gözlerini ambulansta açan anne ve bebeginin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

Denizli Il Saglik Müdürü Dr. Berna Öztürk, dogum sancilari baslayan anneyi ambulansta dogum yaptiran acil saglik ekibi ve aileyi kutladi.
Kaynak: İHA