Eskisehir Madencilik Kümesi'nden Erzincan Ile Ilgili Kamuoyu Açiklamasi

Eskisehir Madencilik Kümesi (EMKD) Yönetim Kurulu yasanan son gelismelerle ilgili toplanirken Küme Yönetim Kurulu Baskani Metin Çekiç, "Bu olayi ’kaza’ olarak degerlendirmekte zorlaniyoruz" dedi.

Eskisehir Madencilik Kümesi'nden Erzincan Ile Ilgili Kamuoyu Açiklamasi
Küme Yönetim Kurulu Baskani Metin Çekiç, madencilik sektörünün Erzincan-Iliç’te meydana gelen toprak kaymasi ile ilgili olarak büyük üzüntü duydugunu açikladi.

Madenciligin yeralti ve yerüstü yapildigini vurgulayan Metin Çekiç, her madencinin ayni kefeye konmamasi gerektigini belirtti.

Mühendislik biliminin bu kadar ilerledigi, teknolojinin bu denli gelistigi ve maden isletmelerinde de yogun olarak kullanildigi bir dönemde yasanan olayi kaza olarak degerlendirmekte zorlandiklarina vurgu yapan Çekiç, “Erzincan - Iliç Çöpler’deki maden isletmesinde kayan malzemenin altinda kalan 9 madencimizin derin üzüntüsünü yasiyor, ailelerine bassagligi diliyoruz. Basta madenci aileleri olmak üzere tüm vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimizi sunuyoruz. Bilindigi üzere madencilik, bilimi esas alan teknik bir is koludur ve aramadan isletmeye faaliyetlerin her asamasinda mühendislik uygulamalari ve çözümleri yer alir. Mühendislik biliminin bu kadar ilerledigi, teknolojinin bu denli gelistigi ve maden isletmelerinde de yogun olarak kullanildigi bir dönemde olusan bu olayi ’kaza’ olarak degerlendirmekte zorlaniyoruz. Bu olayla ilgili tüm süreçlerin, yapilan hata ve eksikliklerin hassasiyetle incelenmesini ve kazalarin bir daha yasanmamasi diliyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA