Çorum'da Istihdamda Yüzde 22 Artis Bekleniyor

Çorum Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü’nün Isgücü Piyasasi Arastirmasi’na (IPA) göre ilde istihdamda yüzde 22 artis bekleniyor.

Çorum'da Istihdamda Yüzde 22 Artis Bekleniyor
IS-Kur tarafindan yapilan arastirmada Çorum isgücü piyasasinda öncü sektörlerin imalat, toptan ve perakende ticaret ile idari ve destek hizmetleri oldugu gözlendi. Arastirma çerçevesinde Çorum genelinde açik is sayisinin en yüksek oldugu sektörün imalat sektörü oldugu belirlenirken, isverenlerin en çok talepte bulunduklari mesleklerin kadinlarda makineci, karton ve mukavva kutu imal isçisi, unlu mamuller paketleme isçisi; erkeklerde ise kaynakçilar ve pürmüzcüler, gözalti kaynakçisi ve agaç biçme makinesi operatörü oldugu tespit edildi. Arastirmada ayrica kentte isverenlerin is arayanlarda fiziki ve bedensel yeterlilik, takim çalismasi, yeterli mesleki-teknik bilgi ve tecrübe becerilerini aradiklari, yine isverenlerin talep ettikleri isçileri en çok Çalisma ve Is Kurumu Il Müdürlügü araciligiyla aradiklari kaydedildi.

Çorum’da 20 ve üzeri isçi çalistiran isyerlerinde önümüzdeki bir yil içerisinde bin 217 kisilik istihdam artisi beklenirken, isverenler 2024 yili Temmuz ayi sonuna kadar istihdamlarinin yüzde 22,7 oraninda artmasini öngörüyor. En fazla istihdam artisi beklenen sektörlerin basinda ise imalat, toptan ve perakende ticaret ile insaat sektörleri geliyor. Arastirmada önümüzdeki bir yil içerisinde Çorum’da konfeksiyon ve insaat isçisi, diger biçkicilar, kontrplak imalatçilari ve agaç islem isçileri mesleklerinde istihdam artisi bekleniyor.
Kaynak: İHA